Ya Müdür Başyardımcısı Kadrosu Ya Da Ek Müdür Yardımcısı Verilmelidir

Ya Müdür Başyardımcısı Kadrosu Ya Da Ek Müdür Yardımcısı Verilmelidir

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, halen yürürlükte olan 21 Haziran 2018 tarihli Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin, Eğitim Kurumları Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik ile uyuşmadığını belirterek "bu yönetmeliğin doğurduğu en büyük sorun okullarda müdür başyardımcısı kadrosunun kaldırılmasıyla oluşan ek yönetici ihtiyacı olmuştur" dedi.

 "Norm kadro yönetmeliğinin 6. maddesinde yatılı veya pansiyonlu okullar için öngörülen müdür başyardımcılığı normunun yine bu eğitim kurumlarına münhasır ilave müdür yardımcılığı normuna dönüştürülmesi sorunu çözecektir" diyen Ali Deniz, "yatılı veya pansiyonlu okulların niteliği ve bu özelliklerinden kaynaklı idari görevler, bu kurumlara bu niteliklerine münhasır bir yöneticilik normunun gerekliliğini ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.


"Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin Müdür başyardımcısı norm kadrosu başlıklı 6. maddesinde Eğitim kurumlarından; a) Yatılı veya pansiyonlu olanlara, b) Müdür yardımcısı sayısı altı olan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarına, müdür başyardımcısı norm kadrosu verilir hükmü yer almaktadır" şeklinde konuşan Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yönetmelik, müdür başyardımcılığı normunun iki hâlde verilmesini öngörmektedir; eğitim kurumlarının yatılı veya pansiyonlu olması ya da müdür yardımcısı sayısının altı olması. Diğer bir ifadeyle, eğitim kurumunun yatılı veya pansiyonlu olması, müdür yardımcısı sayısından bağımsız olarak tek başına müdür başyardımcısı normu verilmesini gerektirmektedir. Ancak söz konusu iki yönetmelik hükümlerinin uyuşmazlığından kaynaklı olarak pansiyonlu ve yatılı okullarımızda norm kadro yönetmeliğine göre Müdür Başyardımcısı normu bulunmasına rağmen Yönetici Atama Yönetmeliğindeki eksik bırakılmış hüküm dolayısıyla var olan bu norm kadroya atama yapılamamaktadır. sonuç olarak pansiyonlu ve yatılı okullarımızın neredeyse tamamı yönetici kadroları eksik bir biçimde hizmet vermektedir. Bu durum pansiyonlu okullarda çalışan yöneticilerin iş yükünün iki kat artmasına ve nihayetinde eğitim öğretim hizmetlerinin aksamasına neden olmaktadır. "

"Bu nedenle, Bakanlıktan, yatılı veya pansiyonlu okullar için öngörülen müdür başyardımcılığı normunun yönetici atama yönetmeliğinde de yerini bulmasını veya norm yönetmeliğinde ifadesini bulan Müdür Başyardımcısı normunun pansiyonlu ve yatılı eğitim kurumlarına özel olarak ilave müdür yardımcılığı normuna dönüştürülmesini istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.