Uzaktan Eğitime, Alternatifli Online Sınav Modeli

Uzaktan Eğitime, Alternatifli Online Sınav Modeli

Kamuajans.com – Pandemi süreciyle birlikte online eğitimde yaşanan aşırı yoğunluk, kimi üniversiteleri yeni yatırımlara, kimilerini de mevcut dijital altyapılarını iyileştirmeye yönlendirdi. Vize dönemlerinin gelmesiyle birlikte bu defa üniversitelerde, aynı anda çok sayıda öğrenciye güvenli ve sorunsuz online sınav uygulayabilme sorunu gündeme geldi.

“Takip ettiğimiz kadarıyla şu ana kadar ne üniversiteler, ne öğretim görevlileri ne de öğrenciler uzaktan eğitim sistemleri ve online sınav seçeneklerinden tam anlamıyla memnun değil. Birçok eğitim kurumu, hem altyapıları desteklemediği, hem de doğru yazılım geliştirme metodolojilerini kullanmadıkları için sınavları aynı anda yapamıyor. Öğrencileri gruplara bölüp, farklı zaman dilimlerinde sınav yapmak zorunda kalıyor” diyen PHI Corporate Yönetici Ortağı ve Yazılım Uzmanı Engin Ören, doğru yazılım ve doğru donanım ile eğitim öğretim planından sapmak zorunda kalmadan sorunsuz bir uzaktan eğitim deneyimi sunmanın mümkün olduğunu vurguladı.

Eğitimin her kademesine yönelik Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS - Learning Management System) hizmeti veren PHI Corporate, üniversiteler için farklı seçeneklere sahip online sınav modelleri sunuyor. Yüzde 99 başarı oranına sahip sistemlerinde öğretim üyelerinin öğrencilerine açık uçlu, resimli, video görüntülü, dosya yüklemeli gibi farklı şekillerde online sınav gerçekleştirebildiklerini ve 28 ayrı tipte soru hazırlayabildiklerini söyleyen Ören, “Sınav güvenliğini ön planda tutuyoruz. Aynı anda birden fazla oturum açılmasını engelleyen sistem, soruların başka kişilerce görülmesinin önüne geçiyor. Ayrıca istenirse, canlı ders sırasında da online sınav yapılabiliyor. Bilgisayar, tablet ve tüm mobil cihazlardan girilebilen sınavlarda öğrenci, eğer bağlantısında sorun yaşarsa, kaldığı yerden sınavına devam edebiliyor” dedi.

1 milyon 945 bin soru, 2 bin 749 sınav!

Ören açıklamasında, sistemlerini kullanan Türkiye’nin köklü üniversitelerinden birinin yüzde 99 başarıyla tamamladığı ilk vize dönemine yönelik veriler hakkında da bilgi verdi. Buna göre 1. Vize Döneminde 1.379’u çoktan seçmeli, 1.370’i klasik, toplam 2 bin 749 online sınav yapıldı. Bu sınavlarda öğrenciler, 1 milyon 945 bin soru yanıtladı. 25 bin 367 öğrencinin katıldığı vizelerde 154 bin 162 sınav oturumu açılırken, 56 bin 632 adet de ödev ve sınav dosyası yüklendi. Tüm bu süreçte neredeyse hiçbir sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Ören, PHI Corporate olarak dileyen tüm üniversitelerle, yerli yazılıma sahip uzaktan eğitim sistemleri ve online sınav çözümleri konusunda işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

İzninizle bilgi ve değerlendirmelerinize sunuyoruz.

Sevgiler, sağlıklı günler.

Kemal Arslan

Mass İletişim Danışmanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.