Usta Öğreticilerin Talepleri

Usta Öğreticilerin Talepleri

Usta Öğreticiler; özlük hakları isteklerini, pandemi başladığı ilk günden bugüne yaşadıkları zorlukları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmeye çalışıyorlar.

Usta Öğreticilerin taleplerini ve sorunlarını içeren yazıda; dini ve milli bayramlarda ücret kesintisi yaşadıkları, maaş alamadıkları, SGK'nın ödenmediği gibi çok önemli konular yer almaktadır. 

Sayın Cumhurbaşkanım ve Bakanım 

29.04.2021 tarihinde başlayan yasaklar ile ders ücretlerimiz kesilecek sigorta prim günlerimiz 0 gün olarak yatırılacak ve maaş alamayacağız.

Yaklaşık 1 yıl görev almamış, yeni göreve başlamış onbinlerce usta öğretici yine mağdur edilmiştir. Özlük haklarımızla ilgili acil bir eylem planı yapılmasını talep ediyoruz. Dini ve milli bayramlarda kesilen ücretlerimiz için bugüne kadar hiç itiraz etmedik ama bu süreçte yaşadıklarımız için özlük haklarımız olmalı. 15 aydır görev alamayan SGK'sı yatmayan, maaş alamayan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı görev yapan onbinlerce insan çaresizliğe mahkum edilmiştir. Bu süreçte kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşından yararlanamadık hiçbir destek verilmedi. Yaklaşık 90 bin usta öğretici ve ailesi dünyayı etkileyen bir salgında yok sayılmış, görmezden gelinmiştir. Pandemi başladığı günden bu yana hiçbir sosyal destek alamadık konunun aciliyetini bilgilerinize sunuyor desteğinizi bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.