Üniversiteler, Doluluk Oranına Göre Bölüm Açacak

Üniversiteler, Doluluk Oranına Göre Bölüm Açacak

Kamuajans.Com – 2019-2020 eğıtım-öğretinı yılında yükseköğretim kurumlan bünyesinde bölüm, program açılması ile ilk defa öğrenci alımı tekliflerinin değerlendinlmesinde kullanılacak olan doluluk oranının belirlenmesi hususu 10/10/2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için 2018 YKS merkezi yerleştirme (ek yerleştirme hariç) sonucunda hesaplanan Türkiye geneli doluluk oranlan dikkate alınmak suretiyle;

1. 2018 YKS Türkiye geneli ile bölge doluluk oranlarının dikkate alınmasına, doluluk oranının devlet yükseköğretim kurumlan için devlet üniversiteleri doluluk oranlan, vakıf Yükseköğretim kurumlan için vakıf yükseköğretim kurumlan doluluk oranlan olarak belirlenmesine.

2. Devlet üniversiteleri için Türkiye geneli doluluk oranının %90 ve üzeri olarak belirlenmesine.

3. Vakıf yükseköğretim kurumlan için doluluk oranlan %8$ ve üzerinde olan bölüm ve program açılma tekliflerinin değerlendirilmesine, %85'in altında olan tekliflerin değerlendirmeye alınmamasına

4. Ancak, vakıf yükseköğretim kurumlan için geçerli olmak üzere İki yıl süreyle bütün öğrencileri tam burslu olarak alınmasının kabul edilmesi şartıyla doluluk oram'84.99 ile 7x00 arasında olan bölüm ve programların açılabilmesine. karar verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.