Teşvik, İmkânı Yetersiz Okullara Yapılacak

Teşvik, İmkânı Yetersiz Okullara Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde okul yöneticilerinin önemine işaret ederek, "Okul yöneticilerini hemen bir sene içerisinde belirli bir akreditasyon ve standardizasyon çalışması ile belli bir duruma getirmemiz mümkün olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Heyecan yoksa öğretmenliğin yapılamayacağını vurgulayan Bakan Selçuk, "Öğretmenlerden beklentimiz, bir çocuğun hayatına dokunmanın, bunun vebalinin ne olduğunu biraz içselleştirmeleri, bu konuda daha hassas olmaları. Okul yöneticilerinden de benzer bir beklentimiz var." ifadelerini kullandı.

Okullarla ilgili çalışmaya da değinen Selçuk, onları birbiri ile yarıştırmadan anlık olarak izleyeceklerini belirtti. Özel okullara verilen teşvikin kaldırılacağını hatırlatan Selçuk, "Bu teşvikin imkânı kıt olan devlet okullarına aktarılacak olmasıyla ilgili karar da bununla ilgili." dedi.

Mesleki eğitimi de son derece önemsediklerini dile getiren Selçuk, "Türkiye´de herkesin üniversite mezunu olması doğru değil. Toplumun farklı katmanlarda farklı elemanlara ihtiyacı var. Bunu karşılamak için çok donanımlı mesleki eğitim kuruluşları hayata geçmeli ki onlar para kazanabilecekleri üretim yapabilecekleri ortamları bulabilsinler. Bunu için zihniyet değişikliği yapıyoruz. İş garantili mesleki ve ve teknik eğitim kuruluşları konusunda çok büyük bir rekor yaşanacak Türkiye´de. Bunların açılma sayısı anlamında. Böylece üretimin istihdamının garantisini sağlamış oluyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.