“Telafide Ben de Varım” Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

18 Haziran 2021 tarihinde karnelerin öğrenciye online ortamda verilmesi ile birlikte 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı sona erecek. Ardından telafi eğitimi başlayacak.

EĞİTİM PERSONELİ 16.06.2021, 15:00 17.06.2021, 12:11
“Telafide Ben de Varım” Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitimi yapılacağını duyurmuş, çok geçmeden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından telafi eğitimine ilişkin resmi yazılar yayınlanmıştı. Telafi eğitimine ilişkin milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velinin aklında soru işareti var. Bu soru işaretlerini gidermek için sık sorulan sorulara cevaplar verildi.

Soru 1: “Telafide Ben de Varım” ne zaman yapılacaktır?

Cevap: “Telafide Ben de Varım” 5 Temmuz – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Soru 2: “Telafide Ben de Varım” kimleri kapsamaktadır?

Cevap: Her kademedeki öğrenciler, Öğretmenler ve velileri kapsamaktadır.

Soru 3: “Telafide Ben de Varım” da öğrenciler için hangi programlar yapılacaktır?

Cevap: Fiziksel , Sosyal Duygusal, Akademik Gelişim ve Özel Eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimiz için etkinlikler yapılacaktır.

Soru 4: Faaliyetlere katılmak zorunlu mudur?

Cevap: Faaliyetlere katılmak öğretmen, öğrenci ve veliler için gönüllülük esasına dayalıdır.

Soru 5: Faaliyetin düzenlenebilmesi için en az kaç katılımcı olması gerekmektedir?

Cevap: Eğitim yada etkinlik faaliyetinin açılması için en az 12 katılımcı (öğrenci, öğretmen veya veli) olması gerekir.

Soru 6: Faaliyete katılacak öğrencilerden mutlaka veli izin belgesi alınacak mıdır?

Cevap: Faaliyete katılacak öğrencilerden mutlaka veli izin belgesi alınacaktır.

Soru 7: Öğrenci ve veliler başvuruları nasıl yapacakladır?

Cevap: Öğrenci ve veliler dilekçe ile istedikleri okul idaresine başvuracaklardır.

Soru 8: Öğrenci, veli ve öğretmenler faaliyetlere istedikleri ilde katılabilecek midir?

Cevap: Öğrenci ve veliler istedikleri yerde eğitim faaliyetine katılabilecekler. Fakat öğretmenler sadece görevli oldukları ilde eğitim faaliyetine katılabileceklerdir.

Soru 9: Öğrencii Öğretmen ve velilere faaliyetler nasıl yapılacaktır?

Cevap: Öğrencilere yönelik hazırlanan eğitimler yaz okulu mahiyetinde olacaktır. Öğretmenlere yönelik faaliyetler hizmetiçi eğitim kapsamında uzaktan veya yüzyüze yapılabilir. Velilere yönelik faaliyetler Halk Eğitim Merkezleriyle işbirliği içerisinde hazırlanabilir.

Soru 10: Ücret ödemeleri nasıl yapılacaktır?

Cevap: Ücret ödemeleri Personel Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya göre yapılacaktır.

Soru 11: Faaliyetlerde ücretli öğretmenler görev alabilecek midir?

Cevap: İhityaç halinde ücretli öğretmenler de görev alabilecektir.

Soru 12: Özel okullardaki öğrenciler bu faaliyetlere nasıl katılacaktır?

Cevap : Özel okul öğrencileri de devlet okullarında açılan bir faaliyete katılabilecektir.

Soru 13: Faaliyet girişleri nasıl yapılacaktır?

Cevap: Faaliyet girişleri Okul, İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

Soru 14: Faliyetlerde onay işlemi olacak mıdır?

Cevap: Okul müdürlükleri tarafından giriş yapılan faaliyetlerde ilçe ve il MEM onayı olacaktır. İlçe MEM tarafından giriş yapılan faaliyetlerde il onayı olacaktır. İl MEM tarafından giriş yapılan faaliyetler direk onaylanacakdır. Merkez ilçesi olan İl MEM’lerde ilçe onayları otomatik verilecektir.

Soru 15: Etkinlik ve eğitim arasındaki fark nedir?

Cevap: Etkinlik 1 gün yada en fazla 2 gün sürer. Eğitim daha uzun süren faaliyettir. (15, 20, 45 veya 70 Saat gibi) Planlamalarda Eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmesi uygun olur.

Soru 16: Öğretmenler başvuruların nerden yapacaklardır?

Cevap: MEBBİS + Başvuru İşlemleri + Telafide Ben de Varım Başvuru İşlemleri + Faaliyet Görev Başvuruları

Soru 17: Faaliyetlerin işleyiş sırası kronolojik olarak nasıl olacaktır?

Cevap:

1) Faaliyeti planlama (Okul+İlçe + İl)
2) Faaliyetin sisteme girilmesi (Okul+İlçe + İl)
3) Onay süreçleri
4) Öğretmenlerin görev tercih etmesi (Mebbis)
5) Faaliyet sahibi okul/kurumların faaliyete öğretmen ataması yapması
6) Öğrencilerin faaliyete okula gelerek başvurusu, gerekli izin belgelerini doldurmaları
7) Faaliyet için gerekli resmi olurların ve görevlendirmelerin yapılması (Valilik+Kaymakamlık vb.)
8) Faaliyetin icrası
9) Faaliyet tamamlandı bilgisinin modüle işlenmesi

Soru 18: Faaliyete 12’den az öğrenci başvurduysa nasıl bir işlem yapılabilir?

Cevap: İki okulda aynı faaliyet açılmış fakat A okuluna 7 öğrenci başvuru yapmış. B okuluna ise 8 öğrenci başvuru yapmış olsun. Bu okulların ikiside ayrı ayrı bu faaliyeti açamayacaklardır. Fakat isterlerse iki okula başvuran öğrenciler bir okulda birleştirilip tek bir faaliyet açılabilecektir.

Soru 19: Faaliyetler hangi aşamalarda iptal edilebilir?

Cevap: Faaliyeti modüle giren kurum faaliyetin her aşamasında faaliyeti iptal edebilir. İptal edilen faaliyet yayından kalkar.

Soru 20: Aynı kurumda aynı etkinlik veya eğitim birden fazla açılabilir mi?

Cevap: Öğrenciler farklı olmak kaydıyla yapılabilir.

Soru 21: Faaliyetlere birden fazla öğretmen başvuru yapması halinde nasıl bir işlem yapılacaktır? Yetkinlik aranır mı?

Cevap: Faaliyetlere öğretmenler görevlendirilirken mutlaka yetkinlik olmalıdır. Yetkinlik o alanla ilgili hizmetiçi veya geçerli sertifika gibi. Örneğin bir çalgı faaliyetinde müzik öğretmeni robotik kodlama faaliyetinde bilişim öğretmeni olması uygun olur. Etkinliklerde ise tüm öğretmenler görev alabilir. Mesela doğa yürüyüşü gibi. İzcilik kampında

Soru 22: Faaliyet süreleri ne kadardır?

Cevap: Faaliyet süreleri faaliyet tanımlarken faaliyeti seçince gelmektedir.

Soru 23: Bir öğretmen aynı hafta için de birden fazla faaliyet yapabilir mi?

Cevap: Evet yapabilir ancak haftalık ders saatine dikkat etmelidir. Örnek olarak 12 + 10 saatlik iki faaliyet olabilir.

Soru 24: Faaliyetlerde kimler görev alabilecektir?

Cevap: İdareci ve öğretmenler görev alabilecektir.

Soru 25: Bu faaliyetlerde öğretmen ve idareciler kaç saat ekders ödenebilecektir?

Cevap: Faaliyetlerde görevlendirilen idaresi ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44, diğer öğretmenlere haftada 30 saate kadar ekders ödenebilecektir.

Yorumlar (0)
25
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Beşiktaş 40 84
2. Galatasaray 40 84
3. Fenerbahçe 40 82
4. Trabzonspor 40 71
5. Sivasspor 40 65
6. Hatayspor 40 61
7. Alanyaspor 40 60
8. Karagümrük 40 60
9. Gaziantep FK 40 58
10. Göztepe 40 51
11. Konyaspor 40 50
12. Başakşehir 40 48
13. Rizespor 40 48
14. Kasımpaşa 40 46
15. Malatyaspor 40 45
16. Antalyaspor 40 44
17. Kayserispor 40 41
18. Erzurumspor 40 40
19. Ankaragücü 40 38
20. Gençlerbirliği 40 38
21. Denizlispor 40 28
Takımlar O P
1. Adana Demirspor 34 70
2. Giresunspor 34 70
3. Samsunspor 34 70
4. İstanbulspor 34 64
5. Altay 34 63
6. Altınordu 34 60
7. Ankara Keçiörengücü 34 58
8. Ümraniye 34 51
9. Tuzlaspor 34 47
10. Bursaspor 34 46
11. Bandırmaspor 34 42
12. Boluspor 34 42
13. Balıkesirspor 34 35
14. Adanaspor 34 34
15. Menemenspor 34 34
16. Akhisar Bld.Spor 34 30
17. Ankaraspor 34 26
18. Eskişehirspor 34 8
Takımlar O P
1. Man City 38 86
2. M. United 38 74
3. Liverpool 38 69
4. Chelsea 38 67
5. Leicester City 38 66
6. West Ham 38 65
7. Tottenham 38 62
8. Arsenal 38 61
9. Leeds United 38 59
10. Everton 38 59
11. Aston Villa 38 55
12. Newcastle 38 45
13. Wolverhampton 38 45
14. Crystal Palace 38 44
15. Southampton 38 43
16. Brighton 38 41
17. Burnley 38 39
18. Fulham 38 28
19. West Bromwich 38 26
20. Sheffield United 38 23
Takımlar O P
1. Atletico Madrid 38 86
2. Real Madrid 38 84
3. Barcelona 38 79
4. Sevilla 38 77
5. Real Sociedad 38 62
6. Real Betis 38 61
7. Villarreal 38 58
8. Celta de Vigo 38 53
9. Granada 38 46
10. Athletic Bilbao 38 46
11. Osasuna 38 44
12. Cádiz 38 44
13. Valencia 38 43
14. Levante 38 41
15. Getafe 38 38
16. Deportivo Alaves 38 38
17. Elche 38 36
18. Huesca 38 34
19. Real Valladolid 38 31
20. Eibar 38 30