Tekli Eğitimi Yüzde 100'e Çıkaracağız

Tekli Eğitimi Yüzde 100'e Çıkaracağız

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "İzmir'de hayırseverlerimiz 25 tane okul yaptırıyor. Bugün bir müjde daha vermek istiyorum. 25'in üzerine yeni bir okul daha geliyor. İzmir Ticaret Odası Başkanımız Mahmut Özgener kardeşime dedim ki 'Babalar için bir okul var analar için yok mu?' O da 'Başımın üstüne' dedi. Anneleri için böyle güzel bir okul hayırlı olsun.'' dedi.

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, ''tekli eğitim İzmir'de yüzde 80 oranında. Hedef yüzde 100'e çıkarmak. Devlet elindeki bütün imkanlarla okulları yapmaya çalışıyor ama takdir edersiniz ki her zaman devletin kaynakları kafi gelmiyor. Yardımlaşarak el birliği yaparak bu işlerin üstesinden gelmemiz gerekiyor. İzmir'deki hayırseverlerin çok daha fazlasını yapacağına yürekten inanıyorum. Önümüzdeki günlerde hayırseverler yeni bir kampanya ile İzmir'de tekrar bir eğitim seferberliği başlatacak. Böyle yüzde 81 tekli öğretimi 1- 2 sene içerisinde yüzde yüze çıkarmayı başaracağız. İzmir bunu yapar mı? Yapar. İstikbalin şehri İzmir'e de bu yakışır" dedi.

AK Parti hükümeti olarak bu yıl eğitime ciddi bütçe ayırdıklarına dikkat çeken İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Eğitime bu sene hükümetimiz en yüksek bütçeyi ayırdı. 188 milyar eğitime bütçe ayrıldı. Daha sonra 10 milyar ile sağlık geliyor. Ardından adalet ve emniyet. Türkiye'yi bu dört temel üzerinde yükselteceğiz. İnşallah ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muhasır medeniyetler seviyesine hep birlikte çıkaracağız" diye konuştu.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi eğitime yapılan yatırımın, ülkenin hatta insanlığın geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurgulayarak, "81 ilde yaptırdıkları okullar ile bu konuda eğitime gönül verenleri teşvik ederek örnek olan sayın başbakanımız ve değerli eşlerinin şahsi katkılarıyla ilimize bizzat kazandırdıkları Bahar Yıldırım İlkokulu ve Havva Yıldırım Anaokulu'nun açılışlarını geçtiğimiz yıl gerçekleştirdik. Bu katkılar eğitim adına ilimize adeta can suyu olmuştur. Bu sayede İzmir'de eğitim yatırımları büyük bir ivme kazanırken okul öncesi okullaşma oranını yüzde 80'e, tekli eğitime geçiş oranımızı yüzde 81'e çıkarttık" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.