Tecrübeli İsim, Projeleri ile Tanınan Müdür Kayseri'de

Tecrübeli İsim, Projeleri ile Tanınan Müdür Kayseri'de

Kamuajans.com – Geçtiğimiz ay Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünde beklenen değişim gerçekleşti. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bakan Celalettin Ekinci Milli Eğitim Bakanlığına müfettiş olarak atanırken, yerine Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu atandı. Kayseri’de ikinci dönemi diyebiliriz

Gittiği her ilde yeni ve özgün projeler üretmesi ile hem Kayseri’nin hem de Türkiye’nin yakından tanıdığı Bilal Yılmaz Çandıroğlu Bey’e yeni görevinde başarılar diliyorum. Hayırlı görevler yapmayı Mevlam nasip etsin. Kayseri için Bilal Yılmaz Çandıroğlu isminin büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Daha önce başarılı bir grafik çizerek Kayseri’den ayrılan, Aydın gibi bir büyük şehirde başarılı işlere imza atarak, edindiği tecrübeyi burada kullanacağı kanaatindeyim.

Ben de sorumlu bir eğitimci olarak uzun zamandır yakından takip ettiğim bir isimdi Bilal Bey. Daha önce Kayseri’de ve görev yaptığı diğer illerde uyguladığı bazı örnek projeleri, tüm eğitim camiasının gıpta ile takip ettiğine çok defa şahit oldum.

Bunların başında 2013 yıllarında Türkiye’nin ilk Stem merkezini Kayserimize kazandırdığını biliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın şuan gündeminde olan “Tasarım Beceri Atölyelerinin” ilk hamlesini bu Stem merkezleri oluşturuyor.

Sınava hazırlık sınıflarında uyguladığı performans artırıcı; test, deneme, konu tekrarı başlıklarında uyguladığı projeler uzun zaman olmasına rağmen eğitimcilerin hatırında kalan işler olarak sayabiliriz.

Yoğun ziyaretçi trafiğine rağmen Kayseri’ye geldikten sonra ziyaret etme fırsatım oldu. “Kapısının herkese sonuna kadar açık olduğunu, şehrin eğitim ve öğretim kalitesinin artması için çalışan herkes ile istişare içerisinde olacağını” çok samimi bir şekilde sohbetimizde vurguladı. Buradan yakın ilgi ve alakasından ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bizim Anadolu’da malum bir deyim vardır: “Oturduğu koltuğu doldurmak” diye. İşte Bilal Bey de bu deyim tam karşılığını bulmuş. Bu manada yaptığı işler, yapacağı işlerin teminatı olacağı için kendisine olan özgüveni tam.

Geldiği ilk günden işe dört elle sarılarak; çalışma arkadaşlarını, eğitim camiasının paydaşları olan tüm sendika, dernek, vakıf, öğretmen ve öğrencileri dinleyerek gerekli brifingleri almış. Fiziki olarak Kayseri’den uzakta olsa da ayrı kaldığı dönemde Kayseri’yi yakından takip etmeye devam etmiş.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bilal Yılmaz Çandıroğlu ; “Pandemi döneminde elinden gelenin fazlasını yapan her bir öğretmenime teşekkür ediyorum. Eğitim fedakârlık ister ve bu süreçte ilimizde her çalışma arkadaşımız bu fedakarlığı fazlası ile gösteriyor. Buna her gün şahit oluyorum. Sizler alanlarınızda çalışacaksınız, bizlerde sizlerin karşılaştığınız engelleri kaldıracağız. Çalışmak ve üretmek için hiçbir zaman mazeret üretmemeliyiz.

Ahlaki değerlere önem vermeliyiz. Bir birimize zulüm etmemeliyiz. Bu toplumda bir şeyler değişecekse, biz eğitimciler sayesinde olmalı.

Kişisel düşüncelerden arınmalıyız. Çalışma barışını sağlamalıyız, güzel düşünce ve tebessümle insanlara yaklaşmalıyız.

Adalet ve liyakat temelli, kendimizi her gün çek ederek çalışmalıyız.

Bazı veballer tek başına taşınmaz, omuz vermelisiniz. Eğitimde planlama, işlerin daha sağlıklı işlemesi için önemli.

Başarının hazzı çok güzel, Kayseri için düşünen akılları bir araya getireceğiz. Kayseri eğitim alt yapısı iyi, onun için el ele vererek Kayseri’de eğitim bir başka olacak inşallah. Arkamıza Kayseri halkını ve öğretmenlerimizi aldıktan sonra iddia ediyorum; Kayseri eğitim ve öğretimde Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi olacak, başarı anlamında grafiği eskisinden daha yüksek seviyeye çıkaracağız." ifadesini kullandı.

Bu açıklamasından da anlaşılacağı üzere Kayseri de eğitim camiasının beklediği ‘çalışma barışı’nın sağlanacağını umut ediyorum. Bu açıklamalar öğretmen camiası adına sevindirici. Bu tür söylemler eğitim öğretim işlevinin esas öznesi konumundaki ‘öğretmen’in gücüne güç katacaktır. İnşallah yeni İl Milli Eğitim Müdürü ile oluşan bu pozitif ortam artarak devam eder.

Sizler de takdir edersiniz ki eğitim öğretim camiası, yaşanan pandemi ve uzaktan eğitim sürecinde çok zorlandı. Zor şartlara rağmen eğitim ordusu üzerine düşen yükü fazlası ile omuzladı. Sohbetimizde özellikle bu konuya ayrı bir başlık açtığını belirtmek isterim İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Bey’in. Şartların ne kadar zor olduğunu öğretmen olan eşi ve öğrenci olan çocuklarından dolayı çok yakından bildiğini ifade etti.

Mesai kavramı gözetmeden, gece gündüz eğitim adına ne yapabiliriz sorusuna cevap arayan ve çözümler üreten bir kişi, özgün projelerin mimarı, özgüveni yerinde, lider bir kişilik Bilal Yılmaz Çandıroğlu. Eğitimimiz adına, ülkemiz adına, ikinci döneminde yine Kayseri’ye iz bırakan bir isim olacağına inancım tam.

Kayseri halkının ve eğitim öğretim camiasının her paydaşının Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun yaptığı her güzel işte eskiden olduğu gibi yine yanında olacağını temenni ederek, bu vesile ile bir kez daha muvaffakiyetler diliyorum kendisine.

Rafet URAL

Eğitimci Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.