Suriyeli  Öğretmenler Ne Kadar Maaş Alacak?

Suriyeli Öğretmenler Ne Kadar Maaş Alacak?

KamuAjans.Com- Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü geçtiğimiz hafta Suriyeli öğrenciler için Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği'nden toplamda 4.200 geçici sözleşmeli öğretmen alım ilanına çıktı. İlgili ilanda öğretmenler en az 1 en fazla 2 yıllığına görevde kalacak. Başvuru süreci ve takvim bakanlık tarafından yayınlandı.

İlana göre 3.000 Sınıf Öğretmeni, 700 Türkçe Öğretmeni ve 500 Edebiyat Öğretmeni istihdam edilecek. Geçici sözleşmeli öğretmenliğe başvuracakların aklında iki soru var:

1. Maaşlar ne kadar olacak?

2. Olası Kasım veya Şubat atamasında atananlar görevlerini bırakabilecekler mi?

Bugünkü yazımızda 1. soruya cevap arayacağız. Diğer soru için ise yarın bir yazı kaleme alacağız. Bu öğretmenlerin maaşı konusunda 3 Bin TL'nin üzerinde olması konusunda bakanlık yetkililerinden bir açıklama var. İlanda, ilgili öğretmenlerin haftalık 35 ders saatine gireceği, bu saati tamamlamayan öğretmenlerin başka okullarda görevlendirilerek bu ders saati sayısını tamamlayacağı belirtilmiştir.

Geçici sözleşmeli öğretmenlerin net maaşı olacak. MEB'de görev yapan öğretmenler gibi nöbet, ek ders, sınav gözetmenliği, eğitim ödeneği vb. maddi yardımları olmayacak. Bu sebepten dolayı geçici sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayanların maaşlarının ilgili projeye ayrılan kaynak para miktarı da göz önüne alınarak 3.250-3.750 TL arasında olması bekleniyor. Bu öğretmenlerin net maaşları ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

İkinci önemli soru ise bu öğretmenliğe başvurup çalışmaya başlayanlar olası öğretmen atamaları için başvuruda bulunabilecek mi? İşten ayrılanlar herhangi bir tazminat ödeyecek mi? sorularıdır.

mebpersonel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.