Sözleşmeli ve Kadrolu Öğretmenlerin 2017 Yılı Ek Ders Tutarları

Sözleşmeli ve Kadrolu Öğretmenlerin 2017 Yılı Ek Ders Tutarları

KamuAjans.Com- Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere öğretmenlere maaş karşılığı girilen ders dışındaki derslerde ek ders ücreti ödemektedir. Bu ücretler branşa, girilen ders sayısına ve hatta statüye göre de değişkenlik göstermektedir.

Aralık/2016 itibariyle vergi dilimine girmemiş kadrolu öğretmenin net ek ders ücreti 10,94 TL, vergi dilimine girmiş kadrolu öğretmenin net ek ders ücreti ise 10,33 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Sözleşmeli Öğretmenlerin durumu ise biraz farklı. Milli Eğitim Bakanı tarafından sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenlerin gelirlerinin aynı olacağı açıklanmış olsa da yine 2016 Aralık dönemi için vergi dilimine girmemiş bir sözleşmeli öğretmenin net ek ders ücreti 9,45 TL olarak hesaplanıyor. İlgili sözleşmeli öğretmen vergi dilimine girmişse alacağı net ek ders ücreti 8,89 TL.

2017 yılı için ise,

Kadrolu Öğretmen Net Ek Ders Ücreti: 11,34 TL

Sözleşmeli Öğretmen Net Ek Ders Ücreti: 9,73 TL

2017 yılı vergi dilimine girildikten sonra(İkinci 6 Aylık Dönem)

Kadrolu Öğretmen Net Ek Ders Ücreti: 11,08 TL

Sözleşmeli Öğretmen Net Ek Ders Ücreti: 9,52 TL

Sonuç olarak Sözleşmeli Öğretmenlerin emsali Kadrolu Öğretmenlerle arasında branşa göre değişkenlik gösterse de yıllık 500-2000 TL arasında değişen bir ek ders farkı oluyor. Ayrıca Sözleşmeli Öğretmenler 2017 yılı için belirlenen eğitim ödeneğini de kadrolu öğretmenlere göre daha az alacak. Bütün bunların sebebi ise SGK kesintisinin fazla olması. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Sözleşmeli öğretmenlerin brüt ek ders ücretinin artırılması ve sonuç olarak kadrolu öğretmenlerin net ek ders ücreti ile sözleşmeli öğretmenlerin net ek ders ücretlerinin söz verildiği gibi aynı seviyeye taşınması bekleniyor.

Mebpersonel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.