Sözleşmeli Öğretmenlerin Ek Ders Kaybı 10 Bin Lirayı Buluyor

Sözleşmeli Öğretmenlerin Ek Ders Kaybı 10 Bin Lirayı Buluyor

Kamuajans.com – Sözleşmeli öğretmenlerin SGK kesintisi sebebiyle net ek ders ücretleri az ödeniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2016 yılından beri istihdam ettiği ve göreve başladıktan 3 yıl sonra kadroya aldığı sözleşmeli öğretmenlerin ek ders mağduriyeti büyüyor.

2016 yılından bu yana her zam döneminde sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenler arasındaki net ek ders tutarı farkı artarak açılıyor.

 Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmelilik süresinde geçen 3 yıl boyunca branşlara ve girilen derslere göre farklılık gösterse de bu 3 yıldaki kayıp ortalama 5 bin lira oluyor. Bazı branşlarda bu fark 10 bin liraya kadar çıkıyor.

 2021 yılı ocak-temmuz döneminde sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenler arasındaki net ek ders farkı tutarı 2.76 TL'dir. Bir kaç dönem daha bu mağduriyet giderilmezse bu fark 5 TL'ye çıkacaktır.

 Mebpersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.