Sınıfta Kalmanın Geri Getirilmesi Çok Olumlu Bir Karar

Sınıfta Kalmanın Geri Getirilmesi Çok Olumlu Bir Karar

Kamuajans.com - MEB” in Sınıfta kalmayı geri getirmesi; EĞİTİMİN NİTELİĞİNİ ve NİCELİĞİNİ OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEKTİR. Çok doğru bir uygulamadır.

Bu uygulamayla sınıfı geçen öğrencilerin sayısı da azalacak. Ayrıca öğrenci sayısı azalacağı için daha güzel bir sınıf ortamı oluşacaktır. Dolayısıyla eğitimin niteliği artacaktır. Yine ders çalışan öğrenciler emeklerinin karşılığını aldıkları için öz güvenleri ve şevkleri artmış olacaktır. Toplumumuzda da" çalışan her zaman kazanır" düşüncesi bir kez daha pekişecektir..

Ancak sınıfta kalıp örgün eğitimin dışına çıkan öğrenciler, tekrar topluma kazandırmak adına ,sokağa değil, MESLEKİ EĞİTİME veya açık liseye geçirilmelidir. Böylelikle zorunlu eğitimin kalan kısmını burada tamamlamış olacaklardır. En önemlisi; kurunun yanında, yaşlar yanmayacak. Çalışan öğrenciler korunmuş olacak. "HİÇ BİLENLE BİLMEYEN BİR OLMAYACAK.

Siyasi çıkar hesabı yapmadan böyle bir kararı cesurca aldığı için MEB Bakanı Prof. Ziya Selçuk”u tebrik ediyorum.

Şemsettin CERAN

"Eğitimde Yeniden Yapılanma " Kitabının Yazarı/Ankara

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.