Şartları Oluşturup, Okulları Bir An Önce Açmalıyız

Şartları Oluşturup, Okulları Bir An Önce Açmalıyız

Kamuajans.com – OECD ülkeleri arasında, okulları en uzun süreli kapalı kalan ülkelerden biriyiz. Peki çare oldu mu? Kesinlikle hayır. Tam tersine vaka sayısı ve ölüm oranları patladı. Moral motivasyon dibe vurdu! Yeni yasaklar geldi! Öğrenciler eğitimden koptu!

Sağlığın her şeyden önemli olduğu göz ardı edilmeden, okullarımızı açık tutmak için her türlü özeni, çabayı ve özveriyi göstermeliyiz! Hem de istisnasız herkes!..

OECD ülkeleri arasında 2020’de salgın nedeniyle okullarını en çok kapatan ülkeler sıralamasında Türkiye 4. sırada yer alıyor!

İyi mi, kötü mü? 

Nereden baktığınıza bağlı.

Eminim ki bu konuda da ortak bir nokta bulamayacağız!

Bu konuda da kamplara ayrılıp, hemen her konuda olduğu gibi bildiğimizi okumaya devam edeceğiz.

Oysa hedef koyup, ortak hareket etmek en doğru olanı!

Bunu kendimiz için yapamadık, bari çocuklarımız için yapalım!..

Tedbiri elden bırakmadan mahallesini, kasabasını, kentini ve okullarını açık tutanları cesaretlendirmeli ve arkalarında olmalıyız.

Yoksa, daha nereye kadar okullar kapalı kalacak? Yasaklar, artarak devam edecek...

Bu yüzden öğretmen, öğrenci ve kronik hastalığı olan velilerimizi, bir an önce,öncelikli aşı kapsamına almalıyız.

Almalıyız ki, hayat normale dönsün.

Almalıyız ki, öğrencilerimiz “Virüs Savaşçıları” olarak, samimi ve sempatik tavırlarıyla, kuralları uymayanları uyar hale getirsinler.

Okulları açmadan hayatın normale dönmesi çok zor!..

Ama bir tekinin kılına bile zarar gelmemeli. Batılı ülkelerde olduğu gibi öğretmen ve öğrencilere her hafta test uygulanmalı ve her türlü koruma tedbiri, fazlasıyla ve özenle  yerine getirilmelidir...

Abbas Güçlü

Eğitim Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.