Personel Genel Müdürlüğü Ünvan Değişikliği Sınavı

Personel Genel Müdürlüğü Ünvan Değişikliği Sınavı

Kamuajans.com – Bilindiği gibi Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personele yönelik Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme. Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 06.12.2020 tarihinde yapılması planlanan unvan değişikliği yazili sınavına ilişkin başvurular 26.10.2020. 05.11.2020 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBIS) üzerinden alınmıştı.

Söz konusu sınav: Koronavirus (Covid-19) salgınımın toplum sagligi ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla ilgi (a) Onayla ileri bir tarihe ertelenmiş, ilgi(b) Onayla da gerek daha önce başvuruda bulunamayanlara, gerekse başvuruda bulunup sinay ücretini yatıramayanlara ve bu sınava ilişkin başvuru şartlarını sonradan kazananlara da buşvuru hakka verilerek sınavin 02 - 04 Mart 2021 tarihleri arasında 81 il c-Sinay merkezlerinde, aynı branştan sınava girecek adaylar aynı oturumda sınava alinmak üzere ve aday sayısına göre belirlenecek oturum planlaması çerçevesinde e-Sınav olarak yapılması uygun görülmüştür.

Ayrıca 26.10.2020. 05.11.2020 tarihleri arasında başvuruda bulunan adayların da sinava girmek istedikleri e-Sınav merkezlerini tercih etmeleri gerekmektedir.

Sinava başvuruda bulanacak adayların başvuru süreçleri ilgi (c) yazı eki kılavuz ile sınava dair gönderilen e-postalar ve ilişikte yer alan ek kılavuz kapsamında yürütülecektir.

Bilgilerini ve ekte yer alan kılavuzun, daha önce başvuruda bulunan adaylar ile birlikte bu kapsamda bulunan tüm adaylara duyurulması hususunda gereğini arz ve rica ederim.

Ömer INAN

Bakan a. Genel Müdür

Ek: Ek Kılavuz (2 Sayfa)

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATI UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI EK KILAVUZU

GENEL AÇIKLAMA

Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre münhal kadrolar için yapılacak unvan değişikliği yazılı sınavı, Koronavirüs (Covid-19) salgininin toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla ileri bir tarihe ertelenmişti.

Koronavirüs salgın sürecinin devam etmesinden dolayı toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve sınavın yapılmasına ilişkin beklentinin karşılanmasından hareketle; gerek daha önce başvuruda bulunamayanların, gerekse başvuruda bulunup sınav ücretini yatıramayanların ve bu sınava ilişkin başvuru şartlarını sonradan kazananların mağduriyetlerinin de giderilmesi bakımından söz konusu sınav Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından 02 - 04 Mart 2021 tarihleri arasında e-Sınav salonlarında elektronik olarak 81 il e-Sınav merkezlerinde uygulanacaktır.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ E-SINAV TAKVİMİ

SINAV BAŞVURUSU

SINAV ÜCRETI

YATIRMA

FOTOĞRAFLI GİRİŞ BELGESİ

ALIM

SINAV

SONUÇLARIN

İLANI

04/02/2021

09/02/2021 (saat 23:59'a kadar)

10/02/2021

11/02/2021 (saat 23:59'a kadar)

23/02/2021

02/03/2021

03/03/2021

04/03/2021

22/03/2021

SINAV BAŞVURUSU

Eğitimde Bir Imgeyiz Daha önce başvuruda bulunanlarla birlikte, gerek daha önce başvuruda bulunamayanların, gerekse başvuruda bulunup sinav ücretini yatıramayanların ve bu sınava ilişkin başvuru şartlarını sonradan kazananların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) başvuru ekranından giriş yapabileceklerdir.

Başvuru ekranında yeni başvuracak adaylar ile önceden başvuru yapan adaylar; başvuru ekranından görev yaptığı mahallin asıl sınav merkezi olacak şekilde ayrıca üç yedek sınav merkezi seçecek ve adaylar" Görev yaptığım ilde bulunan e-Sınav merkezinin oturum kontenjanının dolması hâlinde yol masrafı ve yevmiye giderlerimin karşılanması şartıyla Bakanlıkça belirlenen il dışı merkezde sınava girmeyi kabul ediyorum." kutucuğunu işaretleyeceklerdir.

Ayrıca engelli adaylar sınav hizmet taleplerini güncelleyeceklerdir. SINAV ÜCRETİ

Sınava girecek adaylar, kişi başı sınav ücreti olarak KDV dâhil 100 (yüz) TL'yi (daha önce sınav ücretini yatıranlar hariç), katılacakları sınavin adiyla sinav uygulama takviminde belirtilen tarihler arasında MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye işletmesi Müdürlüğü hesabina: https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartıyla veya T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığı ya da ATM'leri üzerinden yatırabileceklerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.