Özel Eğitim Sınıflarında Etkileşimli Dijital Özel Eğitim Uygulaması Başladı

Özel Eğitim Sınıflarında Etkileşimli Dijital Özel Eğitim Uygulaması Başladı

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü eğitimde teknolojinin kullanımı adına, tüm öğrencileri "GEDEX" uygulaması ile buluşturuyor.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yazıda "Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını dikkate alan, teknoloji destekli ve zengin materyal içeriğine sahip öğrenme ortamları oluşturulabileceği düşüncesinden yola çıkılarak öğrencilerimizin hedeflenen beceri ve kazanımları daha kolay, hızlı ve kalıcı bir şekilde öğrenmelerini sağlamak, akranları ile bir arada bulundukları eğitim ortamlarında var olan performans düzeylerini artırmak ve eğitim sürecine aktif şekilde katılımlarını sağlamak amacıyla dijital bir uygulama olan "GEDEX" Etkileşimli Dijital Özel Eğitim Uygulaması, Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan içerik çalışması ve imzalanan protokol çerçevesinde tüm özel eğitim okul ve sınıflarımızın hizmetine ücretsiz olarak sunulmuştur.

GEDEX, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin öğrenme süreçlerini materyal çeşitliliği sağlayarak desteklemeyi ve eğitim kalitesini artırmayı amaçlıyor. Uygulamada "Bilişsel Beceriler, Okuma-Yazma, Matematik ve Türkçe" alanlarında eğitim modülleri bulunuyor. Kazanımlarla ilgili yaklaşık 100.000 etkileşimli ekranın, 2000 ödev sayfasının ve çeşitli oyunların bulunduğu modüller; eğitimci, öğrenci ve velilerimiz için birçok ayrıcalık sunuyor. Bu anlamda geniş bir kapsama sahip olan GEDEX, aynı zamanda dijital ve güncellenebilir olduğu için etkili bir kullanım deneyimi sağlıyor.

Tüm özel eğitim okullarımız ve sınıflarımızın hizmetine ücretsiz olarak sunulan uygulamaya, akıllı tahta veya bilgisayarlar üzerinden, tanımlanan lisans ile erişim sağlanabilecektir. "GEDEX" uygulamasının tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize faydalı olmasını temenni ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.