Okulların Ödenek Sorununa Çözüm Bulunmalıdır

Okulların Ödenek Sorununa Çözüm Bulunmalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, ''Çözümün yolu teşviki yöntemlerden geçmektedir. Okulların ödenek sorununa çözüm bulunmalıdır. Eğitimciye şiddetin önlenmesinde herkes üzerine düşeni yapmalıdır.'' dedi.

Kamuda her zaman kadrolu istihdamı savunduklarını vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, öğretmen açığının ancak teşvik sistemiyle kapatılabileceğini dile getirdi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, istihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik sisteminin bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini belirten belirterek, “İstihdamda güçlük çekilen yerlerde kadro istikrarının yolu teşviki yöntemlerden geçmektedir. Biz, yıllardır, öğretmenlere zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapmaları hâlinde, illerin mahrumiyet durumlarına göre ilave özel hizmet tazminatı ödenmesini öneriyoruz. Yerinden ve işinden memnun öğretmenler demek, istihdamda güçlük çekilen yerlerde eğitimde kalitenin ve başarının artması demektir.” dedi.

Eğitim yönetiminde liyakat ve kariyer esasına uygun bir sistemin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Öğretmenlik Meslek Kanunu bir an evvel çıkarılmalı; öğretmenlik kariyer mesleği hâline getirilmelidir. Okullara yeterli ödenek verilmelidir, okul yöneticilerinin eğitimin kalitesine yoğunlaşmaları sağlanmalıdır. Bağış tartışmalarıyla, yöneticilerle velileri karşı karşıya getiren, yöneticilerin enerjisini heba eden ödenek sorunu bir ivedi olarak çözüme kavuşturulmalıdır” diye konuştu.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet konusuna da değinen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, şiddetin genel ve yaygın bir görünüm arz etmesinin psikolojik ve sosyolojik kökenleri olan toplumsal bir sorun hâline geldiğini gösterdiğini vurguladı.

Eğitimcinin itibarını daha da artıracak, konumunu güçlendirecek, onu tehlikelere karşı koruyacak tedbirlerin alınmasının zorunlu olduğunun altını çizen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Bunun için, yetkili kişi ve kurumlardan sivil toplum örgütlerine kadar toplumun tüm katmanlarına sorumluluk düşmektedir. Herkesi ilgilendiren, herkesin ilgili olduğu bir meselede, toplumsal duyarlılık bilinci ve farkındalık oluşturmak için herkesin yapacağı bir şey vardır, olmalıdır” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.