Okulların Hepsi Birden Ve Tüm Sınıflarda Açılabilir Miydi?

Okulların Hepsi Birden Ve Tüm Sınıflarda Açılabilir Miydi?

Kamuajans.com – Demokraside çare tükenmez derler. Güzel bir söz ve hayatın her alanı için geçerli. Şu sıralar, en önemli sorunumuz, pandemi ve okullar olduğu için bu konuya kafa yoran ve öneri getiren çok hem de çok fazla!..

Okulların bir süre daha kapatılı tutulmasını, çözüm olarak sunanlar kadar, tümüyle açılmasının bir zorunluluk olduğunu dile getirenler de var.

MEB ise risk haritasına göre, kademeli ve temkinli bir sürece tercih ediyor!

Peki doğru olan ne?

İşte onu zaman gösterecek! Çünkü, karar vericiler üzerinde çok yönlü ve çok yoğun baskı var ve çoğu zaman yapılması gerekenden çok, günün koşullarına göre olması gereken hayata geçiriliyor…

Okulların tümüyle açılması konusunda çok öneri var demiştik. Biz, sürekli olarak, devlet ve millet olarak, milli bir seferberlik başlatılarak okul ve derslik sayımızı ikiye, hatta üçe katlamayı önerdik ama çok daha pratik çözüm yolu önerenler de var.

İşte onlardan birisi:

“Basında öğrendiğim kadarıyla ülkemizde 450 bine yakın müteahhit var. Avrupa’da bu sayı 12 bin. Bu durumda bizim müteahhitler trilyonlar kazandılar. Her biri bir okul yaptırsaydı  sevabına. Sınıf mevcutları 10 kişilik olur ve bulaşı riski daha çok azalırdı. Haftanın iki günü yerine sınıflar bölünmeden haftanın her günü çocuklar okula gidebilirdi…”

Uygulanabilirliği tartışılabilir ama kulağa hoş geliyor…

Eğer istenilse ve inanılsaydı, bu süreçte, okul sayımız, tam gün ve tüm sınıflarda, eğitim ihtiyacımızı  tümüyle karşılayabilecek bir noktaya gerçekten de gelebilir ve öğretmen açığımız tümüyle kadroluya dönüşebilirdi…

Okul ve derslik sayısı, elbette olayın sadece bir boyutu. Herşeyin başı sağlık ama korumak ve sürdürebilmenin yolu da yine eğitimden geçiyor!

En önemlisi de, korona ne ilk salgındı, ne de son son salgın olacak! Yani çok daha fazla okul hep gerekecek!

Bu konuda hala geç kalmış sayılmayız!..

Abbas GÜÇLÜ 

Eğitim Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.