Okul Öncesi Eğitimde Sene Sonu İşlemleri Açıklandı

Okul Öncesi Eğitimde Sene Sonu İşlemleri Açıklandı

Kamuajans.com – Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 12.06.2020 tarih ve 7819760 sayılı yazılarıyla Okul Öncesi Eğitimde Sene Sonu İşlemlerini açıkladı.

Covid-19 salgını nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Okul öncesi eğitimde, ilkokul ve ortaokullarda olduğu gibi not verme, ortalama puan hesaplama ve sinif geçme gibi is ve işlemler olmadığından salgın nedeniyle yaşanan süreçte, ilgi Yönetmelikte okul öncesi eğitimle ilgili konularda bir değişiklik yapılmamıştır. Bu nedenle okul öncesi eğitim kurumlardaki sene sonu iş ve işlemleri mevcut mevzuat hükümlerine göre yürütülecektir

Öğretmenler, birinci ve ikinci dönem yapılan yüz yüze eğitimdeki gözlemlerine dayanarak gelişim raporlarını doldurabileceklerdir. Uzaktan eğitim yoluyla çocuklarla etkileşim içinde bulunan öğretmenler ise bu süreçteki gözlemlerini de gelişim raporlarına yansıtabileceklerdir. Covid-19 salgın tedbirlerine aykırı olacak şekilde belge töreni adı altında organizasyonlar yapılmayacak olup söz konusu sene sonu belgeleri elektronik ortamda velilerin erişimine açılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Mustafa SAFRAN

Bakan a. Bakan Yardımcısı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.