Okul Öncesi Eğitim Kurumlara Yüz Yüze Eğitim Genelgesi

Okul Öncesi Eğitim Kurumlara Yüz Yüze Eğitim Genelgesi

Kamuajans.com – T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ''Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim'' konulu yazı yayımlandı.

Covid-19 salgının etkilerinin azaltılması ve halk sağlının korunması kapsamında alınan tedbirler, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda 14 Aralık 2020 tarihli Cumhurbaşkanlıği Kabine Toplantısında yeniden değerlendirilmis ve ana sınıflan haric kamuya ait okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime başlanabileceği karan alınmıştır. Bu karar doğrultusunda;

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim gerçekleştirilebilecektir.

• Velilerin talebine bağlı olarak ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin karan doğrultusunda resmi anaokulları, özel eğitim anaokulllan ve uygulama sınıflarında yüz yüze eğitime geçilebilecektir.

• Resmi okullardaki yüz yüze eğitimler ilgi (a), (b), (e) ve (ç) yazılarda açıklanan esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Yüz yüze eğitime geçecek olan resmi anaokulları, özel eğitim anaokulları ve uygulama sınıflannin ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenerek okul öncesi eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin zamanında alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ziya SELÇUK

Bakan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.