Öğretmenlerin Tamamı Ne Zaman Aşılanacak?

Öğretmenlerin Tamamı Ne Zaman Aşılanacak?

Kamuajans.com – İşte öğretmenlerin aşılama takviminde son durum...Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda 2 Mart’ta başlayan yüz yüze eğitim, plansızlık nedeniyle karmaşaya yol açtı. Türkiye genelinde aşıya erişimde yaşanan sorunlar eğitim alanına da yansıdı. Büyükşehirlerde görev yapan öğretmenlerin tamamına yakını henüz Covid-19 aşısı olamazken aşı olabilen öğretmen ve eğitim personeli sayısı 100 bini bulmadı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 8 Mart’ta yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 80 bin küsur öğretmenimiz aşılandı. Tedarik süreci hızlandığında aşı süreci de hızlanacak” dedi.

Bakan Selçuk’un, tüm öğretmenlerin aşılanacağını söylediğini anımsatan Eğitim Uzmanı Ali Taştan, “Ancak aradan geçen onca zamana karşın aşılanan öğretmen sayısı 80 bin dolayında kaldı” dedi. Yalnızca öğretmenlerin aşılanmasının da yetmeyeceğini kaydeden Taştan, kantin işletmecisinden servis şoförüne kadar tüm eğitim alanında çalışanların aşılanması gerektiğini vurguladı.

Bazı okullarda 25-30 kişilik gruplarla ders yapılmak zorunda kalındığına dikkat çeken Taştan, şunları söyledi:

“Bu şartlarda öğretmenlerin ve öğrencilerin hastalanmaması mümkün değil. Son veriler de öğrenci ve öğretmenlerde pozitif vaka sayısının arttığı yönünde. Okullar hastanelerden sonra riski en yüksek alanlardır. Özellikle ilk ve ortaokul düzeyinde öğrenciler arasındaki etkileşimi azaltmak çok zordur. Bu nedenle bulaş riski çok yüksektir..” (Mustafa M. BİLDİRCİN)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.