Öğretmenlerimize Yapılan Baskı Ve Tehdit Kabul Edilemez

Öğretmenlerimize Yapılan Baskı Ve Tehdit Kabul Edilemez

Kamuajans.com – İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde adına iletişim denilirse yöneticilerin öğretmenlerimizle elektronik ortam ve sosyal medya üzerinden iletişimleri artmıştır.

 . Bu süreçte milli eğitim müdürlükleri ve eğitim kurumları yöneticilikleri bir eğitimci kimliğine yakışmayacak şekilde emir vermekte, LGS sınavında görev almak istemeyen öğretmenlerimize baskı ve tehditte bulunmaktadır. Bunu asla kabul etmediğimizi belirtmek isteriz.

Konuyla ilgili Anadolu Eğitim Sendikası olarak bakanlığa başvurduk ve milli eğitim müdürlüklerinin uyarılmasını talep ettik.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

Sayı : 1589-20/5627 Tarih:21/05/2020

Konu: Öğretmenlerimize Yapılan Baskı ve Tehdit Kabul Edilemez

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İlgi: a)T.C. Anayasası

b) Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi

c) 14/07/1965 tarih ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) 19/08/2016 Tarihli Merkezi Sistem Sınav Yönergesi

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde adına iletişim denilirse yöneticilerin öğretmenlerimizle elektronik ortam ve soysal medya üzerinden iletişimleri artmıştır. Bu süreçte milli eğitim müdürlülükleri ve eğitim kurumları yöneticilikleri bir eğitimci kimliğine yakışmayacak şekilde emir vermekte, LGS sınavında görev almak istemeyen öğretmenlerimize baskı ve tehditte bulunmaktadır. Bu süreçte ne yazık ki bir çok örneğini gördük. Bunun son örneği Samsun İli Vezirköprü İlçesinde yaşanmış, LGS’de görev tercihinde bulunmayan öğretmenlerin yaklaşık 50 km’lik uzaklıktaki Tahtaköprü Köyünde bol oksijenli gün geçirecekleri dolayısıyla resen görevlendirme olarak uzak bir yere gönderileceği mesaj yoluyla iletilmiştir. Anadolu Eğitim Sendikası olarak bunu asla kabul etmediğimizi belirtmek isteriz.

Yöneticilerin üslubuna dikkat etmesi, bir eğitimci kimliği ile yazdıklarına ve taleplerine dikkat etmesi, büyük önem arz etmektedir. Milli eğitim müdürlüklerinin konu ile ilgili uyarılması ve etik kurallara uymayan, iletişime dikkat etmeyen yöneticilerle ilgili yasal sürecin başlatılmasını talep etmekteyiz. Yapılan çalışmalar sonucunda sendikamıza bilgi verilmesi hususunda;

Gereğini arz ederiz.




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.