Öğretmenlere Yeni Görev: ''Mahalle Denetimi''

Öğretmenlere Yeni Görev: ''Mahalle Denetimi''

Kamuajans.com – Öğretmenlere Covid-19 Mahalle Denetim Ekiplerinde Görev Verilesine Sendikadan Tepki. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve salgına dönüşen (COVİD-19) Korona virüsü nedeniyle birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de bazı idari tedbirler alınmıştır. Bu tedbirleri anlıyor ve insan hayatını önceleyen her adım gibi destekliyoruz.

ÖĞRETMENLERE DENETİM DAYATMASINI KABUL ETMİYORUZ

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve salgına dönüşen (COVİD-19) Korona virüsü nedeniyle birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de bazı idari tedbirler alınmıştır. Bu tedbirleri anlıyor ve insan hayatını önceleyen her adım gibi destekliyoruz.

Ancak, öğretmenlerin ekonomik ve özlük hakları ile ilgili birçok eksiklik, eşitsizlik varken pandemi döneminde atılan adımlarda, öğretmenler için hayati risk doğuran birçok eşitsizlik söz konusu olmuştur.

Pandemi boyunca özveriyle canlı ders anlatımı yapan öğretmenler, hem Vefa Destek Grupları’nda, hem de filyasyon ekiplerinde çalıştırılmıştır. Halen de kaymakamlarca Covid-19 Mahalle Denetim Ekipleri’nde öğretmenler görevlendirilmek istenmekte, saha çalışmalarına katılmayan öğretmenler hakkında da idari işlem başlatılacağı belirtilmektedir.

Devlet Memurları Kanunu’nda “Hiç kimse kendi hizmet alanı dışında çalıştırılamaz” denmekteyken bu uygulama açıkça hukuka aykırıdır.

Öğretmenlerin asli görevleri dışında zorunlu görev verilmesi kabul edilebilir olmadığı gibi uzmanlık alanı dışındaki görevlerde yaşanacak sorunların telafisi de mümkün olmayacaktır.

Verilen bu görevlerin öğretmenlerin sağlığının yanı sıra evlerinde bulunan kronik hasta ve yaşlıların da sağlıklarını tehlikeye atacak niteliktedir.

Kaldı ki, bu tür görevler yüz yüze ve uzaktan eğitim sürecini zor şartlarda yürütmeye çalışan öğretmenlerimizin asli görevlerini aksatmalarına neden olacaktır.

Bakanlık öncelikle öğretmenlerine sahip çıkmalıdır. Bu zorlamaların önüne geçilmesi için diğer bakanlıklarla gerekli görüşmeleri yapmalı, gönüllülük esasına göre yapılması gereken görevlerle ilgili kamuoyunu ve eğitim çalışanlarını bilgilendirmelidir.

Bu dayatmacı yaklaşım, gelecek nesillerin mimarı olan öğretmenlere reva görülmemelidir.

Ülke olarak zor zamanlardan geçmekteyiz. Korona belası, sirayet ettiği tüm ülkelerde olduğu gibi ne yazık ki burada da acı tablolara, mağduriyetlere yol açmaktadır. Eğitim-İş olarak altını çizdiğimiz nokta, bu mağduriyetleri en aza indirmekle yükümlü olan yöneticilerin daha duyarlı olması gerektiğidir. Öğretmen, bir toplumun geleceğidir. Korona, bulaştığı insanları belki; umarsızlık ise geleceği kesinkes öldürür.

Unutmayın, bugün virüs kapıp kapmayacağını umursamadığınız öğretmenlerin yakın bir tarihte kapalı sınıflarda ders vereceği öğrenciler arasında sizlerin de evlatları olabilir.

Öğretmenlerin, evlatlarınızın, toplumun sağlığını dikkate alın!

Eğitim-İş olarak daha önce sergilenen benzer tarzdaki dayatmalara karşı almış olduğumuz eylem kararlarını uygulamaya devam ederek bu tür görevlerde gönüllü olmayan tüm üyelerimizin yanında olacağımızı tekrar belirtiyoruz.

                   EĞİTİM-İŞ MERKEZ YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.