Öğretmenlere Tezsiz Yüksek Lisans Programının Detayları Belli Oldu

Öğretmenlere Tezsiz Yüksek Lisans Programının Detayları Belli Oldu

Kamuajans.Com – Milli Eğitim Bakanlığınca, eğitim fakültesi ve diğer fakültelerden mezun öğretmenlere, göreve başladıktan sonra tezsiz yüksek lisans düzeyinde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı başlatılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), eğitim fakültesi ve diğer fakültelerden mezun öğretmenlere, göreve başladıktan sonra tezsiz yüksek lisans düzeyinde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı başlatılacak.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre, göreve yeni başlayan tüm öğretmenlere yönelik olarak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile yapılan iş birliği ve koordinasyon çerçevesinde, tezsiz yüksek lisans düzeyinde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı hazırlanacak. Eğitim fakültesi ve diğer fakültelerden mezun öğretmenler, göreve başladıktan sonra bu programa devam edecekler.

Programın yapısı, öğretmen adaylarının hizmet öncesi aldıkları lisans eğitimlerinin özelliklerini dikkate alacak biçimde esnek ve modüler olarak yapılandırılacak. Böylece pedagojik formasyon kaldırılarak, söz konusu program uygulanacak.

Öte yandan, görevdeki öğretmenler için de ayrıca lisansüstü eğitim ve sertifika programları açılacak.

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.