Öğretmenlere Doğu Tazminatı Neden Yok?

Öğretmenlere Doğu Tazminatı Neden Yok?

Kamuajans.com – Geçmişten günümüze eleştirilen ve belirli zamanlarla dillendirilen bu konuyu tekrar gündeme taşımak gerekmektedir. Öğretmene bakış açısının olumsuz anlamda değiştiği iddia edilen bu günlerde öğretmenler de kendi haklarını aramalılardır.

Kamu personelleri arasında çeşitli bakanlıklara bağlı ve hizmetleri yürütenler için doğu ve güneydoğu illerinde çalışan personeller için zorunlu görev, şark görevi, doğu tazminatı adı altında ödemeler yapılmaktadır.

Yapılan ödemelerin sebebi yaşam standartlarının daha düşük olduğu illerde görev yapan kamu personeline bir nebze olsun maddi destek sağlayarak görevini en iyi şekilde yapması için teşvikte bulunmaktır.

Çeşitli bakanlıklara bağlı ve kamuda çalışan personelin neredeyse tamamına yakınına doğu tazminatı ödenirken öğretmenlere ödenmemektedir.

Yani Hakkari’nin kuş uçmaz kervan geçmez olarak nitelendirilen bir dağ köyündeki öğretmen ile İstanbul ili Beşiktaş’ın merkezinde çalışan bir öğretmenin hiçbir farkı yoktur.

Yıllardır söylenen bu problem çözülmeli, maaşı ve diğer ödemeleriyle en düşük memur gelirlerinden birine sahip olan öğretmenlerin gelirleri yükseltilmeli ve okul hizmet puanına göre ek doğu tazminatı ödemesi yapılmalıdır.

mebpersonel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.