Öğretmenlerden Yüzde 20 Zam Talebi

Öğretmenlerden Yüzde 20 Zam Talebi

Kamuajans.com – Kamuda her yıl en çok kontenjan ayrılan bakanlık olan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 1 milyon 117 bin 686 öğretmen görev yapıyor. 2021 Ocak zammı öncesi En düşük olarak 2020 TL en yüksek ise 3130 TL maaş alan öğretmenler 2021 Ocak'ta %20 zam taleplerini dile getirdi.

Verilen zamlar vergi dilimine girildiği için ceplere yansımıyor. Son yıllarda verilen zamlar enflasyon karşısında kendilerini güçsüz bıraktığını düşünen öğretmenler enflasyon %50 iken, Asgari Ücrete %21 zam verilmişken Sağlıkçılar %30, Öğretmenler %20 zam istiyor. 

Öğretmenler ''öğretmeni yoksulluk sınırının altında ücret alan bir ülkede eğitime yeterli önem verilmiyor demektir''Söyleminde bulunurken öğretmenler her 24 Kasım'da 'hakkınız ödenmez' kelimesini değil, 'hakkınızı ödüyoruz'u duymak istiyor açıklamasında bulundu.

TOPLUMLARIN UYGARLIK DÜZEYİ ÖĞRETMENE VERDİĞİ DEĞERLE ÖLÇÜLÜR

Öğretmeni yoksulluk sınırının altında ücret alan bir ülkede eğitime yeterli önem verilmiyor demektir. Öğretmen maaşlarına seyyanen zam yapılmalıdır.

ÖĞRETMENLERİN MAAŞLARI ERİMEKTEDİR

ÖĞRETMENLERİN TWEETLERİNDEN BAZILARI

Enflasyon %14,03 olarak açıklandı.Kaldı ki bize göre gerçekçi olmayan bu orananın yansıdığı; bu tabloya bakıldığında, belirlenen maaş zamlarının, değişen ekonomik koşullara göre güncellenmesi ne derece haklı ve gerçekçi olduğunun delili değil midir?

2021 yılındaki toplu sözleşme sendikaların güvenirliği için son şansı olacaktır. Zira %3' lük zam için hiç bir memurun sendikaya ihtiyacı olmayacaktır. Masa yetkili sendikanınsa alanlar etkili sendikanındır!

Öğretmeni itibarsızlaştıran, öğretmeni aşağılamaya, hor görmeye kendinde hak görenlerin bir sebebi de bize layık görülen yaşam şartları hayat standartları değil midir sorarım herkese?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.