Öğretmenler İçin Emeklilik Ön Başvurusu Ekranı

Öğretmenler İçin Emeklilik Ön Başvurusu Ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Resmî Eğitim Öğretim Kurumlarında Eğitim Öğretim Sınıfında Görev Yapan Eğitim Kurumu Yöneticisi Ve Öğretmenlerden Emeklilik Ön Başvurusu için MEBBİS Ekranı açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri MEBBİS sayfasından Kullanıcı Adı veya T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz. MEBBİS'e Karekod ile Giriş imkanı da bulunmaktadır. Şifresini unutanlar başvuru yapabilmeleri için ''Şifremi Unuttum'' kısmından yeni şifre edinmeleri gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan E-16833931-903.06.01-24915270 sayılı Emeklilik Ön Başvurusu konulu 30 Nisan 2021 tarihli resmi yazıda bu konuya ilişkin yeterli ayrıntı mevcuttur.

Bakan a. Genel Müdür Ömer İnan imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim öğretim kurumlarında Eğitim Öğretim Hizmetleri (EÖH) sınıfinda görev yapan eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerin emeklilik işlemleri 29/08/2018 tarihli ve 16833931-903.06.01-E.15129618 (2018/15) sayılı Genelge çerçevesinde Haziran ve Temmuz ayları itibarıyla yürütülmektedir.

Bu kapsamda, yaş ve hizmet yönünden gerekli şartları taşıyan ve emeklilik başvurusu yapma hakkına sahip söz konusu personelden Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yürütülecek emeklilik işlemlerinin süreç yönetimi açısından; hatasız, seri, yığılmaların önlenmesi ve zaman geçirilmeksizin iş ve işlemlerin sonuçlandırılmasının sağlanabilmesi için elektronik ortamda eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerden emeklilik ön başvurusu alınmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bu çerçevede, eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerden 2021 yılı Haziran-Temmuz emeklilik döneminde başvuru yapmak isteyenlerin MEBBİS e-Personel Kişisel Bilgi Modülü “Emeklilik Ön Başvuru” ekranından 04-31 Mayıs 2021 tarihleri arasında emeklilik ön başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Diğer taraftan, bununla birlikte emeklilik ön başvurusu yapan ve/veya yapamayan eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerden yazılı emeklilik talep dilekçelerinin kabulü ise 29/08/2018 tarihli ve 2018/15 sayılı Genelgenin A. Emeklilik Başvuruları 1 inci maddesine göre yapılacaktır.'' denilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.