Öğretmen Liseleri Tekrar Açılmalı, Öğretmenlik Programları İçin Başarı Sırası Yükseltilmelidir

Öğretmen Liseleri Tekrar Açılmalı, Öğretmenlik Programları İçin Başarı Sırası Yükseltilmelidir

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ öğretmenlik programları başarı sırası ve Öğretmen Liselerinin tekrar açılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YÖK, Yükseköğretim kontenjanları ile ilgili geçtiğimiz yıl bazı programlara ilk defa 'başarı sıralaması şartı' getirildiğini, bazı programlar için de bu sıralamanın güncellendiğini duyurmuştu. Eczacılık için 100 bin, Diş Hekimliği için 80 bin olan başarı sıralaması Hukuk fakülteleri için de 190 binden, 125 bine yükseltilmişti. Öğretmenlik Programları için ise bu sıralama 300 bin olarak açıklanmıştı. YÖK bugün yaptığı açıklama ile Hukuk fakülteleri başarı sıralamalarını tekrar güncelleyerek 2022 tarihinden itibaren 100 bine yükseltildiğini duyurdu.

Öğretmenlik Programları Başarı Sıralaması Neden Güncellenmiyor?

İyi öğrenciler yetiştirmek istiyorsak, iyi öğretmenler yetiştirmemiz gerektiği şüphesizdir. Öğretmenlik mesleğine hak ettiği önemi verebilmek, daha iyi öğretmen yetiştirebilmek için öğretmenlik programını tercih edecekler için başarı sıralaması yükseltilmeli, eğitim fakültesi kontenjanları da azaltılmalıdır.

Öğretmen Liseleri Tekrar Açılmalıdır

Milli ve çağdaş bir eğitim sistemi kurma çalışmaları kapsamında öğretmen yetiştirme sistemi, cumhuriyetimizin ilk yıllarında ele alınmış ve başarılı uygulamalar gerçekleştirilmiştir. Geçmişteki başarılı uygulamaların devamı olan Öğretmen Liseleri, öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına öğrenci hazırlıyor ve öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği davranışları öğrencilere kazandırıyordu.

2014 yılında Fen, Sosyal Bilimler ve Anadolu Liselerine dönüştürülen Öğretmen Liseleri tekrar açılmalı, öğretmen yetiştirme sistemimiz yeniden ele alınmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.