Öğrenci Yurtlarındaki Ücretsiz İnternetler Kaldırıldı

Öğrenci Yurtlarındaki Ücretsiz İnternetler Kaldırıldı

KamuAjans.Com-2013 yılında alınan karar ile öğrenci yurtlarında kullanılan internetlerin ücretsiz kullanımı hakkında çıkarılan yasa 3 yılın ardından kaldırıldı.

 2013 yılında öğrencilerin eğitimine yardımcı olmak adına yurtlarda ücretsiz sunulan internet hizmeti kaldırıldı.Öğrencilerin, yurt binasının her noktasından hızlı, güvenli, kablosuz ve ücretsiz bir şekilde internete ulaşabiliyor ve bilimsel çalışmalarını yapabiliyordu. Fırsat eşitliği ilkesi gereğince her öğrencinin bu hizmetten eşit şartlarda faydalanıyordu.Öğrencilerin hizmetine açılan bu sistem 3 yıl aradan sonra kaldırıldı.

Bu hizmete 3 yıl devam eden yetkililer bugün çıkarılan yasa ile iptal edildi.Yapılan açıklamada ''a) Bilgi toplumunun oluşumuna katkı sağlanması ve internet kullanımının yaygınlaştırılması suretiyle bilgiye erişim imkanlarının arttırılması amacıyla, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarının internet erişim ve kullanım ücretlerinin ödenmesi.'' açıklaması ile yurtlardaki ücretsiz internet hizmetinin sonlandırıldığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.