Öğrenci ve Öğretmene 10 Bin Adet Tablet

Öğrenci ve Öğretmene 10 Bin Adet Tablet

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Turkcell, 6 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi afet bölgelerindeki öğrenci ve öğretmenlere destek olmak amacıyla tablet dağıtımı çalışması başlattı. Turkcell tarafından MEB'e teslim edilecek 10 bin tablet, bu hafta okullar aracılığıyla öğrenci ve öğretmenlere ulaştırılacak.

Tabletler, orman yangınlarında zarar gören Adana, Antalya, Mersin, Osmaniye ve Muğla illerinde genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen yerler ile selden etkilenen ve aynı şekilde afet bölgesi ilan edilen Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki ilk, orta ve lisede eğitim gören öğrenci ve öğretmenlere verilecek.

Eğitime destek

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, yaşanan felaketlerin ardından yaraların sarılmasına katkı sağlamak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini kaydederek, "Bu süreçte okulların açılmasıyla afet bölgelerinde eğitim görecek çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerine bir nebze de olsa destek olmak istedik. 10 bin tableti, Zeka Gücü, Engelsiz Eğitim gibi birçok eğitim projesini de birlikte yürüttüğümüz MEB'e bağışlama kararı aldık.

Ümit ediyoruz ki öğrencilerimiz bu tabletlerle derslerini yakından takip edecek, ödevlerini ve araştırmalarını kolayca yapabilecek. Öğretmenlerimiz de tabletler aracılığıyla derslerini rahat bir şekilde anlatabilecek.

Böylesine anlamlı bir projeye birlikte imza atma şansı sundukları için başta MEB Bakanımız Mahmut Özer olmak üzere emeği geçen tüm bakanlık çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Milli eğitim camiamız olarak, son dönemde art arda yaşadığımız iki büyük felaketin yaralarını sarmaya, izlerini silmeye elimizdeki tüm imkanlarla devam ediyoruz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.