Mülakatla Öğretmen Alımının Yaratacağı Sorunlar Bakana Soruldu

Mülakatla Öğretmen Alımının Yaratacağı Sorunlar Bakana Soruldu

Kamuajans.com - OHAL uygulamaları kapsamında çıkarılan 668 sayılı KHK ile getirilen “sözleşmeli öğretmen” istihdamına ilişkin düzenlemenin, öğretmen alımında mülakat uygulamasını öngörmesinin yaratacağı sorunlar Milli Eğitim Bakanına soruldu.

Kamuajans.com - MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU tarafından verilen ve Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istenen soru önergesinde, sözleşmeli öğretmenlerin hizmete alınmasında mülakat şartı getirilmesiyle ilgili olarak şu sorular yer aldı:

<br />

1-KPSS sadece mülakata çağırmak için bir ön şart mıdır? Mülakatta KPSS'de alınan puanın bir önemi var mıdır? Örneğin KPSS puanı 90 olan ile 60 olan arasında bir fark olacak mıdır?

<br />

2-Kamuya girişte tüm yazılı-sözlü ve mülakat sınavlarındaki ortalama alma uygulaması burada uygulanmakta mıdır?

<br />

3-Sadece mülakata dayalı bir değerlendirmenin bilgiyi ölçmede yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?

<br />

4-Sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarında öğretmenlik ile uzaktan yakından alakası olmayan sorular sorulduğu iddiaları vardır. Bu bağlamda soruların tam olarak öğretmenlik ile bağdaştığını düşünüyor musunuz? Bu şekildeki mülakat komisyonları nasıl teşekkül etmiştir? Bunlar hakkında bir idari işlem yapılmış mıdır?

<br />

5-Mülakatta sorulan sorular ile öğretmenler arasından önce Türk vatanı, önce Türk milleti, önce Türkiye diyenleri seçebileceğinize inanıyor musunuz?

<br />

6-Aksi takdirde bu uygulama liyakati ve sadakati bir yana bırakıp siyasi ve ideolojik öncelikler için bir araç durumuna gelmeyecek midir? <br />

<br />

<a href="http://memurunyeri.com">memurunyeri.com</a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.