MEB’in Yatılı Bölge Ortaokullarında Veri Toplama Çalışmasıyla İlgili Yazısı

MEB’in Yatılı Bölge Ortaokullarında Veri Toplama Çalışmasıyla İlgili Yazısı

Kamuajans.com – T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ''Yatılı Bölge Ortaokullarına Yönelik Veri Toplama Çalışması'' yazı yayımlandı.

Bilindiği üzere Genel Müdürlüğümüze bağlı yatılı bölge ortaokulları okulu bulunmayan ve öğrenci yetersizliği nedeniyle okulu kapatılan yerleşim birimlerindeki çocuklar ile taşımalı eğitim kapsamına alınamayan çocukların okula erişimlerini sağlamak amacıyla açılmakta ve hizmet vermektedir. Eğitim sistemimizde çok önemli bir işlev üstlenen yatılı bölge ortaokullarının hizmet kalitesinin daha da güçlendirilebilmesi, bu okullarda yatılı olarak eğitim gören öğrencilerimizin eğitime erişimlerinin sürdürülebilir kılınması ve bu sayede yatılı bölge ortaokullarının bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirilebilmesi için 2023 Eğitim Vizyonunda "Okul Pansiyonlarında Hizmet Standartları Oluşturularak Hizmet kalitesi Artırılacak hedefine uygun olarak mevcut durumlarına ilişkin genel bir veri analizine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu amaçla bazırlanan soruların veri toplama modülü üzerinden yatılı bölge ortaokulu yöneticilerince güncel veriler işığında 14/01/2021-29/01/2021 tarihleri arasında cevaplandırılması önem arz etmektedir. Bu çalışma kapsamında Modüle giriş için yalnızca yatılı bölge ortaokulu müdürleri yetkilendirilmiştir. MEBBİS'te bulunan "Veri Toplama" sekmesi seçilip "Yatılı Bölge Ortaokullarına İlişkin Veri Toplama Çalışması" başlığına tıklanarak sisteme giriş yapılabilecektir. Modülün kullanımına ya da istenen verilere ilişkin tereddüt edilen hususlarla ilgili Genel Müdürlüğümüz Yurtlar ve Pansiyonlar Daire Başkanligi (İrtibat numaraları: 0312 413 2716-1321-1343) personeli ile iletişime geçilebilir.

Bu itibarla, söz konusu veri toplama çalışmasının iliniz dâhilindeki yatılı bölge ortaokullarına duyurulması gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Dr. Cem GENÇOĞLU

Bakan a. Genel Müdür

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.