MEB'in Mesai Günlerinden Haberi Yok

MEB'in Mesai Günlerinden Haberi Yok

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından Öğretmenlerin 2018 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı yayınlandı.

Kamuajans.com - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı/Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, yayınlanan 2018 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programını değerlendirdi.

<br />

Talip Geylan, yaptığı açıklamada ''MEB, Öğretmenlerin 2018 Haziran Mesleki Çalışma Programını yayınladı. Ancak sanırım MEB'in mesai günlerinden haberi yok! Çünkü programının ilk haftasına bakıldığında 09 Haziran Cumartesi ve 10 Haziran Pazar günlerine seminer çalışması konulduğu görülmektedir. Bu kabul edilemez.

<br />

Öğretmene cumartesi ve pazar günleri görev verilemez. Anayasanın “Çalışma şartları ve dinlenme hakkı” başlıklı 50.maddesi http://3.ve  4.fıkrasında; “Dinlenmek, çalışanların hakkıdır. Ücretli hafta ve bayram tatili ile ücretli yılık izin hakları ve şartları kanunla düzenlenir” ...hükümleri ile İdarenin kişilerin çalışma koşulları ve dinlenme saatlerini göz önüne alarak mesleki (seminer) çalışmalarını belirleme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu itibarla MEB'in çalışma takvimini güncelleyerek hukuki olmayan bu durumu düzeltilmesini bekliyoruz.'' dedi.<br />

<br />

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/ME/MESLEK%C4%B0%20-%201(2).jpg" width="600" height="870" alt="" /><br />

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/ME/MESLEK%C4%B0%20-%202(2).jpg" width="600" height="736" alt="" /><br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">Kamuajans.com</a> - özel haber 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.