MEB’den Önemli Ek Ders Ücreti Açıklaması (YENİ)

MEB’den Önemli Ek Ders Ücreti Açıklaması (YENİ)

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı yazı ile bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında cumartesi ve pazar günlerinde destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında okutulan derslerin hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin hesabında dikkate alınıp alınmayacağına ilişkin ilgi yazı yayınladı.

MEB'in resmi yazısına göre; "Bilindiği üzere, ilgi kararın 1'inci maddesinde; Bu kararın 10 uncu maddesinde sayılanlar hariç, müdür yetkili öğretmenler dahil,her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli öğretmenlere, haftada 3 saati geçmemek küzere bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda aylık ve ücret karşılığı fiilen okuttukları her 10 saat ders için 1 saat daha hazırlık ve planlama görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenir hükmüne yer verilmiştir.

Bu çerçevede destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında okutulan derslerin, rutin müfredat kapsamında okutulan ders görevleri de dahil olmak üzere hafta 3 saati geçmemek şartıyla hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin hesabında dikkate alınması gerektiği değerlendirilmektedir.

Bu kapsamda, geriye dönük ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği hususunun ise, Maliye Bakanlığının ilinizde bulunan ilgili birimi ile kurulacak koordine sonucunda Valiliğinizce değerlendirilmesi gerekmektedir.'' denildi.




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.