MEB Öğrenci Ve Öğretmene Teknolojik Destek Sağlamalıdır

MEB Öğrenci Ve Öğretmene Teknolojik Destek Sağlamalıdır

Kamuajans.com – Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nihat Örs, yeni eğitim öğretim yılında uzaktan eğitimin, eğitim faaliyetlerini yürütme anlamında birinci sıraya yükseldiğini belirterek " Yaşadığımız salgınla mücadele döneminde ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitimden kopmamaları için uzaktan eğitim çok önemli bir araç durumuna geldi. Bu durum öğrenci ve öğretmenlerin uzaktan eğitim yaparken yaşanılan teknolojik sıkıntıları aşmak için yaptıkları harcamalar bütçelere hesapta olmayan y

2010 yılında başlangıcı yapılan Fatih Projesi'ne aktarılan milyarlarca liranın büyük bölümünün heba olduğunu, öğrenci ve öğretmenlere dağıtılan tabletlerin teknolojik olarak yenilenebilir olmadığını vurgulayan ÖRS, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: " Büyük umutlarla başlatılan Fatih Projesinde kaynaklar doğru kullanılsaydı, sürdürülebilir bir zeminde ilerleseydi bugün yaşadığımız sorunların daha azını yaşayabilirdik. OECD verilerine göre Türkiye'de bilgisayara erişemeyen öğrenci oranı %30 oranında. Türkiye, aynı değerlendirmeye göre 77 ülke arasından 70. sırada yer alıyor.

Bakanlığın öğrencilerin internete erişimi için 5200 noktada EBA erişim noktaları kurmaya başlaması önemli olmakla birlikte uzun vadede yapılacak bir uygulamadır. Telafi eğitimlerinin başladığı şu günlerde bu sorun bitmiş olmalıydı. Kaldı ki EBA canlı dersleri yoğunluktan dolayı bazen saat 20:00 den sonra, hafta sonları yapılmakta. Bu merkezlerin öğrencinin hem derse hem de bilgi kaynaklarına her zaman ulaşma imkanı veremeyeceği açıktır. Çözüm MEB'in kaynaklarının arttırılmasıdır. Öğrencilerimizin tablet ve internet erişimleri ücretsiz sağlanmalıdır. Bunun yanında öğretmenlerimiz uzaktan eğitimde daha faydalı olabilmek için aldıkları maaşlarından bir kaç kalem daha harcama yaparak tablet ya da bilgisayarlar almak ya da yenilemek, İnternet bağlantılarını arttırmak zorunda kalmışlardır. MEB tarafından bu sorunu çözmek adına gündeme getirilen KDV indirimi henüz gerçekleşmemiştir.

Zaten çözüm bu değildir. Çözüm, MEB’in öğretmenine sahip çıkarak teknolojisi uzun yıllar kullanılabilecek tabletleri öğretmenlerine ücretsiz vermesidir. Öğretmene verilen desteğin geri dönüşünde ülkenin kazanacağı unutulmamalıdır. Bu konuda Sayın Ziya Selçuk'un "Öğretmene ne yapsak azdır. Ona verdiğimiz her şey çocukta yansımasını bulacaktır." sözünü destekliyor ve bu konuda ciddi çalışmaların yapılmasını istiyoruz."

Anadolu Eğitim Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.