MEB İl İçine Bir Çözüm Formülü Bulmak Zorundadır

MEB İl İçine Bir Çözüm Formülü Bulmak Zorundadır

Kamuajans.com - Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk; il içi özür tayinleri ile ilgili ikinci bir hak verilmesinin sözün yerine getirilmesi bakımından önemli bir gelişme olduğunu belirtirken, sorunun hala çözülememesine de dikkat çekti.

Kamuajans.com - Genel Başkan Koncuk, “İl içi için formül, en az 2 ya da 3 yıl ailesinden ayrı ve 50 km'den daha uzakta bir ilçede çalışıyor ise tayin isteği gerçekleşmelidir. Bu şartları taşımayanlar ise ancak ihtiyaç olmaması ve tayin istediği yerde açık olması halinde yer değiştirme hakkına sahip olmalıdır” diye konuştu.

Genel Başkan açıklamasında “İl içi özür için 2. bir hak verildi. Sözün yerine gelmesi bakımından önemli bir gelişme zor da olsa sağlandı, ancak problem hala çözülmedi.

Bir sendika bu konuda çalıştay yapılsın gibi bir teklif getirmiş, süreç boyunca sesleri hiç çıkmadı, tartışmayı sadece dışardan seyrettiler. İl içi özür işi artık içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Çözüm tektir, çalıştay v.b. uzun işlere de gerek yoktur. MEB yeter ki çözümü istesin. İl içi için formül, en az 2 ya da 3 yıl ailesinden ayrı ve 50 km'den daha uzakta bir ilçede çalışıyor ise tayin isteği gerçekleşmelidir. Bu şartları taşımayanlar ise ancak ihtiyaç olmaması ve tayin istediği yerde açık olması halinde yer değiştirme hakkına sahip olmalıdır. MEB bunları düşünmek ve mutlaka değerlendirmek zorundadır. Aksi takdirde problem bir kurala bağlanmazsa büyüyerek devam edecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.