MEB'den Özel Eğitim Okullarındaki Öğretmenlere Yönelik Ek Ders Açıklaması

MEB'den Özel Eğitim Okullarındaki Öğretmenlere Yönelik Ek Ders Açıklaması

Kamuajans.com – Özel eğitim okulları, sınıfları ve kaynaştırma eğitimine devam eden özel eğitim öğrencilerine yönelik eğitim faaliyetlerinin, öğretmenlerin aylık ve ek ders ücreti karşılığı okutacakları dersler kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ilişkin Genel Müdürlüğümüze intikal eden başvurular üzerine aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Dünyada ve üllkemizde (Covid-19) salgınının seyrinde yaşanan yükselişten, eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime devam eden öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın etkilenmemesi amacıyla 23 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî ve özel tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimiz için “Çerçeve Uzaktan Eğitim Programı” hazırlandığı ve söz konusu sürecin nasıl yürütüleceğine ilişkin açıklamalar ilgi (b) yazımızda yer almaktadır.  

Yönetici ve öğretmenlerin, Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda 23 Kasım 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitim yoluyla yürütülecek eğitim faaliyetlerinde ne şekilde ek ders ücretinden yararlandırılacakları ilgi (a) yazı ile açıklanmıştır. 

Bu kapsamda ilgi (a) yazıda yer alan açıklamalar da dikkate alınarak, ilgi (b) yazı doğrultusunda öğretmen ve okul idaresinin koordineli bir şekilde hazırladığı çerçeve uzaktan eğitim programını okul idaresinin uygun değerlendirmesi ve onayı ile görevli öğretmenlere ders ve ek ders ücretinin ödenmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 Mehmet Nezir GÜL

Bakan a.

Genel Müdür

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.