MEB'den Okul Öncesi Eğitimde Öykü Yazımı İlgi Yazı

MEB'den Okul Öncesi Eğitimde Öykü Yazımı İlgi Yazı

Kamuajans.com – Erken yaşlardan başlanarak çocuklara her gün öykü okumak onların gelişimini olumlu yönde desteklemektedir. Okumak sadece dil gelişimine degil duygu dünyasına da zenginlik ve derinlik katmakta, zihinsel gelişim açısından verimli bir ortam sağlamaktadır. Bu gerekçelerle erken çocukluk eğitiminde ihtiyaç duyulan öykülerin yazımı için Genel Müdürlüğümüzce "365 GÜN ÖYKÜ" adında bir proje başlatılmıştır.

Bu kapsamda 0-6 yaş çocukların gelişim düzeylerine uygun öykülerin ve öykü denemelerinin elektronik ortamda Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi amacıyla MEBBİS panelindeki Veri Toplama Modülü ve Heri t Internet adresinden girilebilecek şekilde "Okul Öncesinde Öykü" adında bir form oluşturulmuş ve söz konusu form Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görev yapan tüm branş öğretmenlerinin veri girişine açılmıştır. Ayrıca öykülere çizimleri ile destek verebilecek olan görsel sanatlar öğretmenleri ile çizim alanında yeteneği ve deneyimi olan öğretmenlerimiz de bu özelliklerini forma işleyerek gönderebileceklerdir.

MEBBİS Veri Toplama Modülündeki forma 20 Kasım 2020 tarihine kadar veri girilebilecek olup konunun Bakanlığımıza bağlı resmi/özel, her derece ve türdeki eğitim kurumları ile bu kurumlarda görev yapan bütün öğretmenlere duyurulması hususunda gereğini rica ederim.

Dr. Cem GENÇOĞLU

Bakan a. Genel Müdür

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.