MEB'den Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Değişikliği

MEB'den Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Değişikliği

MEB - MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre bazı maddelerde değişiklik yapıldı ve yürürlükten kaldırıldı. Böylece yeni yönetmelik ile beraber bir çok değişiklik oldu.

<strong>KamuAjans.Com -</strong> 31 Ocak 2018 Tarihli ve 30318 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan öğrenci ve öğretmenleri ilgilendiren Yönetmelik uyarınca 26/7/2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının  (j) bendi yürürlükten kaldırılmış, ayrıca 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi değiştirilmiş, fıkraya bazı bentler eklenmiş ve beşinci ile altıncı fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır

<br />

23 üncü maddesinin birinci ve dördüncü fıkraları değiştirilip üçüncü fıkra yürürlükten kaldırılmıştır.  25 inci maddesinin birinci fıkrası, 27 nci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi de değiştirilmiştir. 33 üncü maddesine 3 fıkra eklenmiştir. <br />

<br />

4, 5, 6, 7, ve 8'inci sınıflarda, tarihleri en az bir haftadan önce duyurulmak şartıyl her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Bir sınıfta  en fazla bir günde iki sınav yapılabilir ve sınavın süresi bir saati geçmemelidir.

<br />

Sınava katılayan ya da projesini zamanında teslim edemeyen öğrencinin durumu ile bilgi velisine bildirilir. Sınava girmemek için geçerli bir mazeret yoksa o sınavın karşısına ''Girmedi'' notu eklenir. Sınav sonuçları sınav gününden itibaren başlamak üzere 10 gün içinde açıklanır. Öğretmenler projeleri değerlendirdikten sonra öğrenciye teslim eder ve öğrenciden bunları saklaması istenir. 

<br />

<strong><a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.Com</a> - Özel Haber</strong>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.