MEB'den Nakil ve Geçişler Yazısı (1 Mart 2021)

MEB'den Nakil ve Geçişler Yazısı (1 Mart 2021)

Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından E-90757378-210.01-21406048 sayılı 01 Mart 2021 tarihli Nakil ve Geçişler konulu resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Bakan a. Kemal Varın NUMANOĞLU imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüze bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına naklen gelen veya alan/dal değiştirerek nakil olmak isteyen öğrencilerin nakil ve geçiş iş ve işlemleri ilgili mevzuat ve Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gerçekleştirildiği ancak naklen gelen veya alan/dal değiştirerek nakil/geçiş yapan öğrencilerin, nakil olduğu alan/dalın birinci döneminde alması gereken ders/derslerden sorumlu olup olamayacağı hususunda tereddütlerin yaşandığı Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden anlaşılmaktadır.

Bilindiği üzere Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 12.02.2021 tarihli ve E-83203306-10.03-20619760 sayılı yazısının 8 inci maddesinde belirtilen esaslara göre birinci döneme ait yapılması gereken sınavların 01 Mart 2021 Pazartesi günü itibarıyla iki haftayı geçmeyecek şekilde yapılarak 19 Mart 2021 tarihine kadar e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine işlenerek tamamlanması gerekmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ''bir dersin yılsonu puanı'' başlıklı 53. maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde "Bir dersin yılsonu puanı; ... ç) Naklen gelen ve/veya alan/dalını değiştiren öğrencilerin, önceki okulu ve/veya alan/dalında aldığı derslerle yeni okulundaki dersler ve/veya ders saatleri farklı olduğunda:

1) Bir dönem puanı alabilecek kadar süre bulunması durumunda yeni dersten alınan ikinci dönem puanıdır.

2) Yeni alınan dersten bir dönem puanı alınabilecek kadar süre bulunmaması durumunda eski okulundaki dersin dönem puanlarının aritmetik ortalamasıdır." hükmü yer almaktadır.

Buna göre; mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına birinci dönem sonu itibarıyla naklen gelenler ile alan/dal değişikliği yapan öğrencilerin eski okul ve/veya alan/dala ait fark derslerinden muaf olmaları gerektiğinden yeni alan/dala ait ikinci dönem puanlarına göre yıl sonu başarı puanlarının belirlenmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.