MEB'den Hediye Alma Yasağı Konulu Yazı

MEB'den Hediye Alma Yasağı Konulu Yazı

Kamuajans.Com – 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Öğretmenlere ''Hediye Alma Yasağı'' Konulu Bir Yazı Gönderildi.

ligi yazı eki Kamu Görevlileri Etik Kurulunun yazısınca, Kamu görevlisinin tarafsızlığını, performansını, kararını veya görevini yapmasını engelleyen veya etkileme ihtimali bulunan ekonomik defteri olan yada olmayan doğrudan yada dolaylı olarak kabul edilen her türlü eşya ve menfaat hediye kapsamına alınmış ve kamu görevlilerinin hediye almaması, kamu görevlisine hediye verilmemesi ve görev sebebiyle çıkar sağlanmaması temel İlke olarak belirlenmiş ayrıca kamu görevlilerinin yürüttükleri görevle ilgili bir İş, hizmet veya menfaat ilişkisi olan gerçek veya tüzel kişilerden kendileri, yakınlan veya üçünett kişi veya kuruluşlar İçin doftrudan doftruya veya aracı eliyle herhangi bir hediye alamayacakları ve menfaat sağlayamayacakları düzenlenmiştir.”

Ayrıca; kamu görevlilerinin hediye almasının 657 sayılı Devlet Mcmurlan Kanununun 29 uncu maddesi. Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15 inci maddesinde yasaklandığı, yasağa uyulmaması halinde gerekli incelemenin yapılması istenilmektedir. Konu ile ilgili ilgi yazı ekte gönderilmiş olup; tüm personellere duyurulması hususunda; Gereğini rica ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.