MEB'den 2021-İOKBS Yedek Salon İşlemleri Hakkında Açıklama

MEB'den 2021-İOKBS Yedek Salon İşlemleri Hakkında Açıklama

Kamuajans.com – İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlan Bursluluk Sınavı 25 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir. Öğrencilerin bu sınava belirlenecek sınav binalarındaki salon ve sırada girmesi esastır. Ancak sınava girecek olan öğrencilerden "nakil, corintu ikamet değişikliği, ailesinin mevsimlik isçi olması, yurt dışından gelmiş olma, tayin nedeniyle yer değişikliği ve karantina nedeniyle belirlenen okullarda sınava giremeyeceklerin" durumları, sınava girinck istedikleri il ve ilçelerin Bölge Sınav Yürüt

Başvuru süresi içinde sınav tedbir hizmeti RAM Modülüne işlenmeyen öğrencilerden 18 Punto soru kitapçığı ile sınava alınması gereken ve evde veya hastanede sınava girmesi gereken öğrencilerin bilgileri, RAM tarafından verilecek olan Merkezi Sinavlar Tedbir Hizmetleri Raporu ile birlikte 14.04.2021 tarihine kadar kurumumuza ulaştınlması halinde gerekli sınav evrakı hazırlanarak ilinize gönderilecektir.

Yukarıdaki durumlar dışında olup stay tedbir hizmeti ihtiyacı olan öğrencilerden bilgileri zamanında RAM Modülüne işlenmeyen veya sonradan ortaya çıkan sebeplerle sinay tedbir hizmeti alması gereken öğrencilerin durumlarına uygun hizmeti alabilmeleri için gerekli işlemler, sınay kılavuzunun ilgili hükümlerine göre Bölge Sınav Yürütme Komisyonunca yapılacaktır. Kılavuza göre ögrencinin tek kişilik salonda siava alınması gerekiyorsa, öğrenci yerleştirildiği okulun yedek salonunda yedek sınav evrakıyla smava alınacaktır. Ayrıca öğrencinin sınava girdigi salonun salon yoklama listesinin tutanak bölümüne gerekli açıklama yazılacaktır.

Sınav yapılacak binalara o binada sınava girecek sınıf seviyelerinin her biri için ayrı ayrı 10'ar adet yedek sinav evrakı diğer sınav evrakı ile birlikte gönderilecektir. Bu evraklar. gerektiğinde yedek salonda sınava girecek öğrenciler için ve baskı hatası durumunda kullanılacaktır. Yedek salonda sinava girecek öğrencilerin cevap kağıtlarına öğrenci bilgilerini yazmaları ve T.C. kimlik numaralarını ilgili bölüme kodlamaları gerekmekte olup kodlamaların doğru yapıldığı salon görevlilerince kontrol edilmelidir. Cevap kâğıdındaki kimlik bilgileri eksik veya hatalı olan öğrencilerin cevap kâğıdı değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca bu öğrencilerin geçerli kimlik belgesinin fotokopisi salon yoklama listesine eklenecektir.

Sınav yer değişiklik talepleri ile ilgili Bölge Sınav Yürütme Komisyonları yetkilendirildiğinden bu konu hakkında ayrıca Genel Müdürlüğümüze yazı gönderilmeyecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Dr. Sadri ŞENSOY

Bakan a. Genel Müdür

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.