Meb'de Ortalık Karıştı. O Genel Müdür De Görevden Alındı.

Meb'de Ortalık Karıştı. O Genel Müdür De Görevden Alındı.

Yeğitek Genel Müdürü Anıl Yılmaz Görevden Alındı, Yeğitek Genel Müdürlüğü'ne Mesleki Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu getirildi. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener Mesleki Eğitim Genel Müdür oldu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Yeğitek genel müdürü Anıl Yılmaz’ı görevden aldı. Eski Bakan yardımcısı Reha Denemeç’in göreve getirdiği ; Ziya Selçuk’un, görevden almaya çekindiği Genel Müdür Anıl Yılmaz’ı görevden alındı. Yeğitek genel müdürlüğüne Mesleki Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu getirildi.Şırnak Milli Eğitim müdürü Nazan Şener’de , Mesleki Eğitim genel müdürü oldu.

Bakan Mahmut Özer, Yeğitek  genel müdürü Anıl Yılmaz’ı ; Uzaktan Eğitim ihalesinden ötürü görevden aldığı iddia ediliyor . Bakan Mahmut Özer göreve geldiğinde kendisine desteği olan Reha Denemeç ve İbrahim Er'e yakın isimleri göreve getirmişti. Hatta Ziya Selçuk'un giderayak görevden aldığı İnşaat Emlak Genel Müdürü'nü Reha Denemeç'in isteği üzerine göreve iade etmişti. Bu da Meb'de koalisyon dönemi benzetmelerine yol açmıştı.  Özer'in İbrahim Er'e yakınlığı ile bilinen Temel Eğitim Genel Müdürü ve Reha Denemeç'e yakın Yeğitek Genel müdürlerini görevden alma hamlesi 'Mahmut Özer şimdi bakan oldu.' diye yorumlandı. Selefi Bakan Ziya Selçuk'a yakın isimlerin görevden alınması yeni bakan Mahmut Özer için kolay bir işti. İbrahim Er ve Reha Denemeç'e yakın isimlerin görevden alınması ise onun duruşunu gösteren hamleler olarak yorumlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.