Lise Sınavları İptal Olsun

Lise Sınavları İptal Olsun

Kamuajans.com – MEB 1 Mart'tan itibaren 12’inci sınıflarda eğitimin haftada en az 16, en fazla 24 saat olacağını bildirdi. Yüz yüze eğitime katılım, isteğe bağlı olacak ve öğrencinin devam zorunluluğu aranmayacak. Öte yandan veli ve öğrencilerin merakla beklediği birinci dönemde yapılamayan sınavların da yine yüz yüze olacak şekilde programlandığı duyurulmuştu.

Yüz yüze başlayacak olan eğitim sürecinde hazırlıklar devam ederken MEB, 12'nci sınıflarda sınavların 1 Mart'tan itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde yüz yüze planlanacağını bildirmesinin ardından öğrencilerden yüz yüze sınavlar için tepki gecikmedi.

Koronavirüs pandemisi ile mücadele sürerken aşılama süreci her ne kadar başlamış olsada koronavirüsün mutasyona uğramış varyasyonlarının ülkemizde de görülmeye başlaması geçtiğimiz yılın Mart ayına dönüşün sinyallerini verir ''Prof. Dr. Akın mutant virüsün dünyaya dağılan virüse göre çok hızlı olduğunu belirtti. Akın, "33 ilde saptadık; ama tüm illerde bunu saptamak için çalışma sürdürülüyor. Yarın bir başka rakamla karşılaşabiliriz" açıklamasını örnek gösteren lise öğrencileri yüz yüze eğitime ve sınavlara sıcak bakmadıklarını belirtiyor.

Uzaktan egitimin yüzyüze sınavı olmaz olmamalı! düşüncesinde olan öğrenciler online eğitime giremeyenler olduğunu idda ediyor.

Tepkilerini ''u karar öğrenciler için düşünülmüş bir karar değil, ancak böyle bir durumda sonuçları çok ağır olur daha önce gördük, haber veriyoruz!!!'' cümlesiyle açıklayan öğrenciler yüz yüze yapılması planlanan sınavların iptal olmasını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.