Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulama Çalışmaları Başlandı

Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulama Çalışmaları Başlandı

Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamalarının niteliğinin geliştirilmesi ve yapılandırılmasına yönelik çalışmalara başlandı

Genel Müdürlüğümüz, Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanlığı koordinesinde Ülkemizdeki kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamalarının niteliğinin geliştirilmesi ve yapılandırılmasına yönelik çalışmalara başlanmıştır.

Özel eğitim hizmetlerinin niteliğinin geliştirilmesi sürecinde Bakanlığımızca yürütülen çalışmalara bilimsel alanda destek sunmak üzere üniversitelerimizin değerli akademisyenleri de gönüllük esası ile bu süreçte katkı sunacaklardır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevhide KARGIN'ın koordinesinde Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Birkan GÜLDENOĞLU ile Doç. Dr. Zülfikar Kaan DENİZ ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet BİLDİREN ile iş birliği yapılarak çalışmaların yürütülmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda ilk toplantı 09 Mart 2021 Salı günü saat 21.00'da Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir GÜL'ün başkanlığında Genel Müdürlük uzmanları ile Türkiye genelinde çeşitli illerde özel eğitim ve rehberlik alanında hizmet veren şube müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmenin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Genel Müdürlüğümüz İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanımız Sayın Oktay KILIÇ'ın katılımı ve Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanımız Sayın Cemal ÖZDEMİR'in sunumuyla Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir GÜL açılış konuşmalarını yaptığı toplantı Prof. Dr. Sayın Tevhide KARGIN'ın çalışmanın kavramsal çerçevesini anlatmasıyla devam etmiş ve son olarak Doç. Dr. Zülfikar Kaan DENİZ'in yönetiminde Türkiye'deki Kaynaştırma Uygulamalarına İlişkin SWOT analizi yapmak üzere katılımcılar gruplara ayrılarak analiz çalışması yapmıştır. Ayrıca çalışmaya ilişkin Genel Müdürlüğümüzde özel eğitim alanında deneyime sahip uzmanlardan oluşan bir ekip yapılan çalışmaların sahaya yansıtılması amacıyla görevlendirilmişlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.