Kar Tatillerinde Uzaktan Eğitim Yapmak Zorunlu Mu?

Kar Tatillerinde Uzaktan Eğitim Yapmak Zorunlu Mu?

Kamuajans.com – 2019 yılının aralık ayında Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Hiç şüphesiz en çok etkilenen alanlardan bir tanesi de eğitim oldu.

Salgın öncesinde kar tatili olduğu zaman, tatil edilen gün öğretmenler idari izinli sayılır ve ders yapılmış gibi ücret ödemesi gerçekleştirilirdi.

 Pandemi gölgesinde yapılan tatillerde bazı valiliklerin okulları yüz yüze eğitime kar muhalefetinden dolayı belirli gün veya günlerde kapatması sonrası, uzaktan eğitim yapılmasını istemesi akıllara bazı soruları getirdi.

 Kar tatili olduğu zaman uzaktan eğitim kararı alındığında bu derslerin yapılma şartı mevzuata göre bulunmuyor. Bu tatillerde öğretmenlerin ek ders ücretinin kesilmemesi hüküm altına alınmıştır.

 Dolayısıyla kar tatillerinde valiliklerin uzaktan eğitim istemesi gayet doğal gözükse de uzaktan eğitim yapılmaması durumunda öğretmenlerin ek ders ücretlerinin Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararın ders görevinin yapılmış sayılacağı hallerden esinlenerek 2. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde alınan “(1) 01.09.2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.” karar gereği kesilemeyeceği kesinleşmiştir.

 Kısaca, kar tatilinde eğitim öğretime devam edilip edilmemesine bakılmaksızın öğretmenlerin üzerindeki ders ve ek ders yüküne göre ek ders ücreti ödemesi yapılmalıdır.

 Mebpersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.