İstanbul'da Telafide Ben de Varım Programı Başladı

İstanbul'da Telafide Ben de Varım Programı Başladı

İstanbul'da Millî Eğitim Bakanlığımızca ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrenciler için hazırlanan "Telafide Ben de Varım" programı bugün başladı.

Millî Eğitim Bakanlığımızın gönüllük esaslı "Telafide Ben de Varım" programı, bugünden itibaren başlayacak ve 31 Ağustos 2021 tarihine kadar sürecek. Öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren programda fiziksel, sosyal duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak etkinlikler planlandı.

Fiziksel, Sosyal Duygusal ve Akademik Gelişim

Bir buçuk yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı'nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varım" programı 5 Temmuz-31 Ağustos'ta yapılacak. Öğrencilerimiz, bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık ile İçişleri Bakanlıkları ve belediyelere bağlı tesis ile merkezlerden yararlanabilecek.

Telafide Ben de Varım programı kapsamında Kocasinan İlkokulu ve Altınyıldız İlkokulu Bahçelievler Belediyesi Millet Bahçesi Eren Koru Parkı'nda bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Resim çizme, yürüyüş, ağaç altında masal anlatımı, ağaç altında müzik şarkı türkü, spor ve izcilik başlıklarından oluşan etkinlikler öğrencilerimizin sosyal duygusal beceri gelişimine katkı sunacak şekilde planlandı. 

Açılış programına İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Levent Özil'in yanı sıra İlçe Millî Eğitim Şube Müdürlerimiz, eğitim yöneticilerimiz, öğretmen, öğrenci ve velilerimiz katıldı. 

Programla ilgili değerlendirmede bulunan İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, geniş bir çerçevede ve çeşitlilikte planlanan Telafide Ben de Varım programının önemine değinerek; sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerin çocukların sosyal duygusal gelişimi bakımından önem taşıdığını kaydetti.  

Yazıcı "Yaz tatili, çocukların zorunlu öğretim programları yerine kendi istek ve tercihleri doğrultusunda öğrenmeyi yeniden keşfedeceği eğlenceli bir dönem olabilir. Bu çerçevede yaz tatilinin çocuğumuzun günlük hayatını nasıl etkilediğine dikkat etmek zorundayız. Millî Eğitim Bakanlığımız çocuklarımızın yaz aylarını daha keyifli ve motivasyon içerisinde geçirmeleri için Telafide Ben de Varım programını hayata geçirdi. Öğrencilerimiz, veli izin belgeleriyle eğitim faaliyetinin açıldığı okullarımıza başvurularını yaptılar." şeklinde konuştu.

 Kültür, Sanat, Spor, Müzik ve Yaşam Becerileri

Telafide Ben de Varım programının içeriğine değinen Yazıcı "Programda öğrencilerimize yönelik kültür, sanat, spor, müzik ve yaşam becerileri ile ilgili pek çok faaliyetler var. Öğrencilerimiz severek öğrenmeyi ilke edinerek ilgi alanlarının kapısını çalmalılar. Kişisel ve sosyal gelişim ancak bunlar sayesinde tamamlanır. Ayrıca not kaygısı olmadan sanatın, kültürün ve sporun zevkine varmak çok değerlidir. Program kapsamında düzenlenecek tüm eğitim faaliyetlerimiz Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tedbirler alınarak gerçekleştiriliyor. Öğretmenlerimizle ve velilerimizin de katılabileceği programdaki fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanındaki eğitim faaliyetleri önem taşıyor. "ifadelerini kullandı.

Telafide Ben de Varım programı kapsamında ilimizde okul ve ilçe genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ve etkinliklerle ilgili ayrıntılara "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.