Isparta İl Milli Eğitim Müdüründen Sınav Öncesi Öğretmen ve Öğrencilere Mesaj

Isparta İl Milli Eğitim Müdüründen Sınav Öncesi Öğretmen ve Öğrencilere Mesaj

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, yazılı bir açıklamayla LGS Mesajı yayımladı.

Ömer Yılmaz'ın yayımladığı mesaj şöyle:

Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden salgın süreci boyunca ülkemiz ve tüm dünya çok zor günlerden geçmektedir.

Bizler, Millî Eğitim Bakanlığımızın salgın sürecindeki eğitim plan ve politikaları öncülüğünde, çok değerli öğretmenlerimizin üstün gayretleriyle bu dönemi sizler için mümkün olan en verimli şekilde değerlendirmeye çalıştık. 

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen siz kıymetli öğrencilerimiz ise bu zorlu süreç boyunca hem okullarınızdan ve arkadaşlarınızdan uzak kaldınız, hem de derslere katılım sağlayarak bu önemli sınava çalışma gayreti içerisinde oldunuz. 

6 Haziran günü 2 oturum şeklinde toplam 155 dakika sürecek olan sınava geçen yıl olduğu gibi bu yıl da salgın sebebiyle kendi okullarınızda gireceksiniz. Bizim için her şeyden daha önemli olan sağlığınız için tüm sınav salonlarını, salgın tedbirlerine uygun şekilde hazırladık. 

Saygıdeğer Öğretmenim;

Bir buçuk yıldan bu yana devam eden küresel salgın sürecinde, tüm dünya gibi, ülkemiz de ciddi sıkıntılar yaşadı; derin kaygılara kapıldık zaman zaman; sevdiklerini kaybetti kimimiz.

Zor olarak tarif ettiğimiz bu zaman diliminin nihayete ereceği umudunu taşıdığımız günlerin arifesinde, bugün artık diyebiliriz ki Türk Milli Eğitim sistemi bu kaygı verici günleri, öğretmenlerinin “fedâ” kavramını bir kez daha içselleştirerek gösterdiği çaba sonucunda, en az hasarla atlatmış bir durumdadır.

Başta öğretmenlerimiz olmak üzere, Bakanlığımızın bütün birimlerinin üstün gayretleri neticesinde, dünyaya örnek olabilecek bir eğitim modeli ve anlayışı ile yeni zamanların yeni anlayışına adapte olabilme yeteneğiyle öğretmenlerimiz, bütün takdirlerin fevkinde bir başarı elde etmişlerdir.

Bize ulaşan bazı fotoğraflarda da gördüğümüz üzere, bazen bir evin bütün odalarında, ailenin bütün bireyleri, ayrı ayrı çevrim içi ders yaparken; öğretmen ebeveynler, bir taraftan çocuklarını derse hazırlayıp öte taraftan çocuklarından hiç ayrı tutmadıkları öğrencilerinin motivasyonu ve öğrenme becerilerini yükseltmek için olağanüstü bir çaba sarf ettiler.

Bütün bu gayretleri, 6 Haziran 2021 Pazar günü yapacağımız LGS ve ay sonundaki YKS ile taçlandıracağız inşallah.

Hem siz kıymetli öğretmenlerimiz hem de çocuklarımız, sağlıklı ve güvenli ortamlarda sınavlara girin diye okullarımızda gerekli bütün tedbirleri aldık.

Siz gayretlerin en büyüğünü gösterdiniz, öğrencilerimiz de size layık olmak için gerekli bütün çabayı gösterdiler. Şüphesiz ki bundan sonrası takdir ve nasip meselesidir.

Yeryüzünün en aydınlık yüzü olan değerli öğretmenim;

İnsana verdiğin değer için, memleket ve millet sevgin, çocuklarımıza olan düşkünlüğün, adaletin, dürüstlüğün ve her türlü zorluğa rağmen gülen yüzün için teşekkür ederim.

Sağlıkla ve mutlulukla gireceğimiz nice eğitim öğretim yılları dileklerimle,

Kıymetli öğrencilerimiz;

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak merkezi sınavda hedeflerinize ulaşabilmeniz temennisiyle hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum.

Ayrıca sınavların sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi adına her türlü tedbiri alan ve büyük bir özveriyle çalışan eğitim camiamıza da başarılar diliyorum.

En içten sevgilerimle…

Esen kalınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.