Isparta İl MEM Kurduğu Uzaktan Eğitim Stüdyosu İle Bakanlığın Yükünü Alıyor

Isparta İl MEM Kurduğu Uzaktan Eğitim Stüdyosu İle Bakanlığın Yükünü Alıyor

Türkiye’de ilk kez bir il Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde uzaktan eğitim stüdyosu Isparta’da kuruldu. Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kurmuş olduğu stüdyoyu özellikli kılan faktör ise öğretmenlerin öğrencilerle karşılıklı etkileşim halinde canlı ders yapabilmesi olarak göze çarpıyor.

 Koronavirüs salgının baş göstermesiyle birlikte EBA Uzaktan Eğitim sistemini hemen devreye sokan Milli Eğitim Bakanlığı, bu süreçte evlerinde kalan öğrencilere Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden uzaktan eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Sürece destek vermek isteyen Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bakanlığın üzerinde bulunan yükünü bir nebze de olsa azaltmak için “ Uzaktan Eğitim Stüdyosu” nu kurdu.

Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla bir mücadele verdiğini söyleyen Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığın uzaktan eğitim faaliyetlerine yerel bazda destek vermek amacıyla stüdyoyu kurduklarını belirtti. Yılmaz sözlerine "Kurumsal olarak sosyal medya hesapları oluşturduk ve hesaplar üzerinden canlı yayınlar yapacağız. Alanında en iyi öğretmenlerimizi belirledik. Sosyal medya hesapları üzerinden canlı ve etkileşimli dersler vereceğiz" diye devam etti.

Isparta MEM TV, Pandemi sürecinden sonra da faaliyetlerine devam edecek

Isparta MEM TV pandemi bittikten sonra da hem telafi programlarının olduğu hem de eğitimin konuşulduğu bilgilendirici yapımlar, tartışma programları, özel gereksinim duyan öğrenciler için programlar, okul tanıtımları, öğrencilerin kendilerini ifade edebilecekleri yapımlar, aileleri bilgilendirici programlar, veli ve öğrencilerie yönelik rehberlikle ilgili yayınlara devam edecek .

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Kurmuş Olduğu “Uzaktan Eğitim Stüdyosu” Milli Eğitim Bakanlığının Uzaktan Eğitim Sürecindeki Yükünü Azaltıyor

Bakanlığın uzaktan eğitim sürecindeki yükünü azaltmak için kurulan Isparta’daki stüdyoda öğretmenler canlı olarak derslerini anlatırken öğrenciler ile karşılıklı etkileşim halinde de olabiliyorlar.

Bilgisayar ve akıllı tahta ile bir kameranın yer aldığı “Uzaktan Eğitim Stüdyo’nun içerisinde gönüllü ve alanlarında uzman öğretmenlerce, 8. sınıflar için Liseye Geçiş Sınavına (LGS) ve 12'inci sınıflar için de üniversiteye geçiş sınavları olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) hazırlık niteliğinde canlı dersler yapılabilecek.

Öğrenciler, öğretmenler derslerini anlatırken anlayamadıkları veya takıldıkları bir yer olursa anında öğretmenlere sorabilecekler. Stüdyoda çekilen canlı dersler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından yayınlanacak ve Türkiye'deki tüm öğrenciler de takip edebilecekler.

Öğrenciler Canlı Ders Esnasında Sorular Sorup, Cevabını Alabilecekler

Kumuş oldukları “Uzaktan Eğitim Stüdyosu” ndaki derslerin EBA ile çakışmaması gerektiğini belirten Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YILMAZ sözlerini “Derslerimizi 8 ve 12'inci sınıfların bütün konularını kapsayacak şekilde planladık. Normal EBA derslerinden ziyade derslerimiz etkileşimli olacak. Öğretmenimiz anlatırken öğrenciler soru sorabilecek ve bu sorular öğretmenimiz tarafından cevaplanabilecek. Derslerimiz LGS, TYT ve AYT'ye göre değişecek. Sürelerini de 30 ve 40 dakika olarak planlıyoruz" diyerek tamamladı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.