Isparta Eğitiminde Büyük Başarı

Isparta Eğitiminde Büyük Başarı

Kamuajans.com – Birleşmiş Milletler tarafından 2019 yılı "International Year of Periodic Table of Chemical Elements " olarak belirlenmiştir. Hong Kong'da bulunan Po Leung Kuk adlı sosyal hizmetler kuruluşu tarafından BM'nin bu yılki temasına uygun olarak 2019 Uluslararası Kimyasal Elementler Periyodik Tablosu Sanat Tasarım Yarışması düzenlenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından duyurusu yapılan ve Hong Kong'da düzenlenen yarışmada ilimiz Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi öğrencimiz Emir Çağan Aydoğmuş dünya üçüncülüğü kazanmıştır. Ayrıca Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimiz Zeynep Nisa Kuntbilek, Defne Küçükçaylı, Selen Sayılı, Mehlika Kayahan ve Azranur Çetinkaya aynı yarışmada başarı sertifikaları kazanmıştır.

Isparta İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak ilimize yaşattıkları bu gurur nedeniyle Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi yönetici, öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Ömer Yılmaz 

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA102) faaliyeti 2020 yılı teklif çağrısı kapsamında ilimizden 4 proje kabul edilmiştir.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığına sunulan 2080 adet proje teklifinden, uygunluk kriterlerini taşıyarak içerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkânları çerçevesinde 383 adet proje teklifi, hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

İlimizden Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Eğirdir Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Eğirdir Mavigöl Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi hazırladıkları projeler ile hibe desteği kazanan okullarımız olmuştur.

Okullarımız tarafından hazırlanan projeler ilimizin eğitim-öğretim hizmetlerinin artırılmasına katkıda bulunarak proje alanlarında farkındalık oluşturacaktır. Okullarımıza, kabul edilen projeler kapsamında 173.553,00 avro destek sağlanacaktır. Isparta İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak ilimize yaşattıkları bu gurur nedeniyle okullarımızın proje ekiplerini ve yöneticilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.





HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.