İşini Önemseyen Geleceğe Umutla Baktırabilen Her Eğitimci Mucizedir

İşini Önemseyen Geleceğe Umutla Baktırabilen Her Eğitimci Mucizedir

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü... Öğretmenler bir neslin yetişmesinde, bir ülkenin gelişmesinde hiç şüphe yok ki en etkili meslek sahipleridir. Bir çok öğretmen, kendisini bu geleceği şekillendirmeğe adamış durumdadır. Maddi ve manevi her fedakarlığa razı olan öğretmenlerimize ne kadar saygı duysak ne kadar alkışlasak yine de haklarını ödeyemeyiz. İşte Selçuk Tütak da hakkı ödenmez bu öğretmenlerden sadece bir tanesi...

Selçuk Tütak çalışkan kişiliği, maddi ve manevi fedakarlığı ile eğitim camiasında tanınd. Bu durum eğitim alanında çalışmalarıyla bilinen 68 sivil toplum kuruluşunun da gözünden kaçmadı. Türkiye genelinde kurulan Eğitim Platformu üye başkanlarının ortak kararı ile yılın öğretmeni seçilmiş ve kendisine eğitim platformu adına Ak Parti İstanbul milletvekili sayın İsmet Uçma tarafından Maarif Nişanı verilmişti. 

Selçuk Tütak'ın sadece öğrenci ve öğretmenlere değil, bakanlığa ilham veren, il ve ilçe müdürlüklerine hatta belediyelere bile örnek teşkil eden çalışmaları mevcuttur. Bunların başında Seminer Dönemi Projesi, Okul Türleri Ve Meslek Liseleri Projesi, Üstün zekalı öğrenciler ile ilgili geliştirdiği kendi soyadı ile bilinen Tutaks Projesi ve bu sene 81 ilde 173 öğretmenin koordinasyonu ile ''Matematik Bilim ve Sanat Her Yerde'' projesi ile bine yakın okulda, durakta, otobüste, okul koridorlarında, mahalle sokaklarında, okul araç ve gereçlerinde, tekstil ürünlerinde binlerce öğrencinin yüreğine dokundu, projeyle muhatap olan halkın da tam desteğini aldı. Projenin Türkçe ayağı, 58 ülkede görücüye çıkacak ve aynı zamanda Türkiye'nin tanıtılmasında ve Türkçenin de yaygınlaştırılmasına hizmet edilecektir.

Matematiği sevdirmek için ayrıca çalışmaları olan ve Selçuk Üçgeni, Selçuk Cebirselleri, Elmas Oran gibi buluşları da bulunan Tütak bu konuda ''Dikkat Matematik Çıkabilir'' ve ''Matematik Hikayeleri'' kitabının da Türkiye koordinatörlüğünü yapmış büyük oranda matematik sevgisine katkıda bulunmuştur. İlkokul ve okul öncesi de matematik masalları çalışmaları devam etmektedir. Masal ve hikayeleri seslendirmekte, senaryolaştırmakta ve çizgi film olarak çocuklarımızın hizmetine sunmak ile ilgili çalışmaları da yakın zamanda kamuoyuna duyurulacaktır.

Son olarak eğitimde tüm branşlarda eğlenceli öğrenme metotları üzerinde çalışan Tütak, iki projeyi daha hayata geçiriyor. Birincisi ''Oyunlarla Eğitim'' diğeri ise müzik, sanat ve tüm derslerin eğlenceli hale gelmesini sağlayan ''Ritim Eğitim'' projesidir. Şimdi bu değerli öğretmenimizi kısaca tanıyalım:

1980 yılında Mardin'de doğdu.Konya Selçuk Üniversitesi İlköğretim Matematik Bölümünü 2005 yılında bitirdi. Eğitimci yazarlardan her hafta ders alarak yazarlık yolunda ilk adımlarını atmış oldu. Mezun olur olmaz Ağrı Doğubayazıt Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna tayini çıktı. 5 sene kaldığı Doğubayazıt'ta 1 sene de idarecilik yaptı. Burada Sodes, Comenius, Matematik, Fen, Bilim, ve toplum yararına birçok projeye katıldı ve öncülük etti. Öğrencileri gönüllü olarak Tübitak olimpiyatlarına hazırladı.

Bu Benim Eserim yarışmasında Doğu Anadolu Bölgesinde dereceye girdi. Dolu dolu 5 senenin akabinde İstanbul'a tayini çıktı.Geldiği ilk sene İstanbul Avrupa Kültür Başkenti unvanı almıştı. Selçuk Tütak burada da birçok projeye imza attı. Bilim, sanat, matematik, fen alanlarında 13 önemli projeye öncülük etti.Yine bu benim eserim yarışmasında Marmara Bölgesinde derece yaptı. Türkiye geneli matematik olimpiyatlarına hazırladığı öğrenciler Türkiye 5.liği unvanı aldılar.

Mental aritmetik, zekâ oyunları alanında çalışmaları mevcuttur. Akilus adında akıl ve zeka kitabi çok kısa bir sürede ikinci baskısını yapmış okuyuculardan tam not almıştır. Tütak, 3 sene boyunca bir sendikanın İstanbul İl başkanlığı görevini yürüttü ve birçok kongre ve konferansta bildiri yayınlayarak öncülük etti. Eğitim-öğretim alanında topluma yön verecek çözüm odaklı projelerle önemli bir rol üstlenmekte ve gazetelerde yazılar yazmaktadır.



Lider Eğitimci Yazarlar Derneğinin kurucu başkan yardımcısı olarak onlarca öğretmen arkadaşına rol model olmuş ve yazarlık yapmalarını sağlamıştır.Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Genel Başkanı olarak görevlerine de devam etmektedir. Akilus zeka kitabı ve Seyirci adlı romanından sonra kollektif ve şahsi 14 kitabı mevcuttur. Dört kitap çalışması da proje aşamasında devam etmektedir.

2018 yılında Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İHL ortaokulunda matematik öğretmenliği yapmış ve burada da birçok projeyi hayata geçirmiştir. E-twinning, tübitak 4006, Erasmus, Akıl ve Zeka Atölyesi, Etnospor Mangala turnuvası İstanbul dördüncülüğü gibi başarılar elde etmiştir. İl dışı tayinlerle beraber Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminde göreve başlamış ve burada da birçok projeye katkı sağlamıştır. Kadrosu halen Melikgazi Burhan Dinçbal Ortaokulunda olan eğitimci yazar ve şair Tütak Türkiye'de birçok yerde öğrencilere, idarecilere, velilere ve öğretmenlere seminer ve konferanslar vermektedir. Yerel, Ulusal ve uluslararası birçok dergi ve sitede köşe yazarlığı bulunmaktadır.



2019 yılında 68 vakıf, sendika ve dernek başkanı tarafından alınan ortak karar ile Türkiye genelinde yılın öğretmeni seçilmiş ve kendisine maarif nişanı verilmiştir.

Matematik alanında Selçuk cebirselleri, Selçuk üçgeni, elmas oran adı altında buluşları vardır. 8. Sınıflar için yeni nesil matematik soru bankası Safari de matematikçilerin ilgisine mazhar olmuştur. Matematik alanında koordinatör olarak kitaplar yazmış ve yazdırmıştır.

Matematik Hikâyeleri, Dikkat Matematik Çıkabilir kitapları en önemli olanlarıdır. Şu anda matematik hikâyelerini senaryolaştırıp çizgi film çalışmalarını yürütmektedir.

İşte bu çalışmalardan dolayı kendisine ''Mucize Öğretmen'' sıfatını layık bulduk.

tercumanhaber.org 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.